Противник продовжує використовувати режим припинення вогню для відновлення бойової здатності, накопичення боєприпасів та матеріальних засобів. Основні сили бойовики зосереджують на Донецькому та Горлівському напрямку. Про це розповів сьогодні на брифінгу Заступник керівника АТО полковник Валентин Федічев.

Водночас ворог не припиняє спроб штурму наших позицій в н.п. Широкине, що на Маріупольському напрямку.

Вчора зранку, позиції сил АТО були обстріляні, а ще через декілька годин – противник намагався штурмувати позиції українських бійців. Напад відбито.

Варто констатувати, що за минулі дні інтенсивність та кількість обстрілів зменшилась. Протягом доби позиції сил АТО були обстріляні 27 разів. Українські військовослужбовці продовжують тримати оборону уздовж лінії розмежування, не піддаючись на провокації противника.

За минулу добу загинуло 2 українських військовослужбовців, 10 отримали поранення.

Противник продовжує проводити активну повітряну розвідку з використанням безпілотних літальних апаратів. Загалом протягом доби зафіксовано політ 12 БПЛА на Маріупольському та Луганському напрямках.

Вчора на блокпосту поблизу м. Ізюм на Харківщині працівники міліції під час огляду легкового автомобіля виявили та вилучили дві реактивні протитанкові гранати РПГ-26, чотири гранати до підствольного гранатомета ВОГ-25, дві гранати РГД-5, гранату Ф-1 та велику кількість набоїв до різної зброї.

Російська Федерація продовжує кампанію з дестабілізації та залякування українців.

Учора о 13:15 в місті Харкові під час пішої ходи, яка проходила у рамках акції «Марш єдності», біля Палацу спорту стався вибух невстановленого предмета. За інформацією СБУ, внаслідок вибуху загинуло 2 осіб (1 харків’янин та 1 офіцер міської міліції). Ще 11 осіб отримали поранення. За словами членів місії ОБСЄ, вибухівка складалася з тротилу і шрапнелі, й була активована дистанційно. «За даними міліції, вибуховий пристрій був аналогічним до того, що використали у Московському районному суді Харкова 19 січня», – йдеться у звіті місії. Спостерігачі зазначили, що інцидент було зафіксовано у перших рядах колони маршу.  Терористичні акти, внаслідок яких гине цивільне населення, вкотре свідчать про бажання ворога розширити зону своїх злочинів за межі Донбасу.

За результатами оперативного розслідування, Служба безпеки України затримала 4 осіб, що належать до бандформування  «Харківські партизани», які підозрюються в підготовці терористичного акту.

Бандити також готували обстріл з реактивного піхотного вогнемету «Шмель» клубу, торгівельного центру, кафе, скверів та інших місць найбільшого скупчення людей.

Вилучений «Шмель» – російського виробництва, за свідченнями затриманих, був отриманий лідером бандитів у м. Бєлгороді. СБУ оголосила найвищий рівень антитерористичної готовності в Харкові у звязку з намаганнями проросійських сил дестабілізувати ситуацію в місті.

Також співробітники спецслужб спільно з бійцями ЗСУ припинили діяльність інформаторської мережі бандформування «ДНР», члени якої збирали інформацію про розташування українських підрозділів та передавали дані артилерії противника.

Україна допомагає мешканцям прифронтових міст. 

Українські правоохоронці спільно з волонтерами доставили продукти харчування до Світлодарська. Зокрема, були доставлені крупи, консерви, макаронні вироби, масло, цукор, а також дитяче харчування.

Людям, які залишилися на сьогоднішній день без найнеобхіднішого, була організована роздача продуктових наборів на спеціальних пунктах, де співробітники міліції здійснювали охорону громадського порядку.

У населених пунктах поблизу лінії розмежування порушено електро-, газо- і водопостачання, не працюють банківські установи, зачинені магазини. Для багатьох людей гуманітарна допомога – це єдина можливість вижити.

А зараз до Вашої уваги – розповідь про роботу наших жінок на передовій.

Оксана Тицька – операційна медична сестра з двома вищими освітами, яка несе службу в одному з військових госпіталів, що зараз знаходяться на передовій. Перший раз вона працювала на Маріупольському напрямку, а тепер триває її друге відрядження в зону проведення АТО. «Всі наші лікарі викладаються повністю, аби зберегти життя і врятувати наших бійців, що зазнали поранень», – вважає пані Оксана. «Я не можу бути вдома, коли іде війна за цілісність нашої держави. Адже зберегти країну для нащадків – справа кожного з нас», – така позиція цієї мужньої жінки.

За її мужність та самовіддачу командири подали документи для нагородження Оксани орденом Княгині Ольги.