Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані ІАЦ РНБО на 12:30 – 2 січня 2015

За останню добу ситуація у зоні АТО принципово не змінилася.

Бойовики здійснюють поодинокі збройні провокації на Маріупольському, Донецькому, Дебальцевскому та Луганському напрямках.

За даними розвідки, триває процес заміни місцевих бойовиків на кадрових військових ЗС РФ з метою підпорядкування усіх бандформувань єдиному керівному центру.

Про це розповів сьогодні на брифінгу Антитерористичної операції Андрій Лисенко.

За минулу добу українські прикордонники зафіксували проліт двох ворожих безпілотників в районі н.п. Сартана Донецької області. Водночас, поблизу м. Волноваха українські військові знищили безпілотник противника влучним вогнем зенітної ракетної установки.

За оперативною інформацією, в районах Луганщини, що тимчасово підконтрольні бойовикам, розгортається рух Опору російським окупантам. Так, в селищі Голубівське Попаснянського району в результаті нападу загону місцевих партизан на позиції терористів було знищено 1 БМП-2 і 2 кулеметних розрахунки.

За даними розвідки, з метою доукомплектування наявних бандформувань керівництво «ДНР» проводить на окупованих територіях т.зв. «добровольчу» мобілізацію місцевого населення віком від 16 до 18 років. Нагадуємо, що залучення неповнолітніх до участі у військових діях та військової служби є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, зокрема ст. 38 Конвенції ООН  про права дитини.

Серед членів бандформування «Восток», що діє на Донеччині, зростає напруження через недостатній рівень матеріального та продовольчого забезпечення. За останні 5 днів терористи не отримали від своїх російських кураторів жодних грошових надходжень.

Загалом, за останню добу 1 український військовослужбовець загинув, 5 – було поранено.

Міжнародні організації підтримують Донбас і Україну

У м. Слов’янську комунальні лікарні отримали від Міжнародного Комітету Червоного Хреста медичне обладнання на загальну суму 200 000 євро. Це нові операційні столи, безтіньові лампи для операцій, стерильне обладнання та лапароскопічні стойки.

Усі верстви населення підтримують українських захисників. Так, днями патріотичні жителі Херсонщини привітали наших військовослужбовців з Новим Роком та передали теплі речі та медикаменти для солдатів на передовій. Один із громадських фондів області подарував українським солдатам спортивне приладдя для підтримки фізичної форми. Це не перша допомога фонду – раніше військові вже отримали спальні мішки, теплі речі, сучасні засоби зв’язку, GPS-навігатори.

???????????????????????????????

Херсонські підприємці-військовим-2

http://mediarnbo.org/novini-2/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества