Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 19 березня 2015

За оперативною інформацією, противник продовжує перегрупування сил, накопичує боєприпаси і паливо. При цьому активно використовується залізнична інфраструктура на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Зокрема, вчора на станцію Краснодон прибув ешелон з майном та боєприпасами.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко, триває бойове злагодження підрозділів НЗФ, які прибули з Росії та мобілізовані з підконтрольних територій. Заняття з бойової підготовки проходять з високою інтенсивністю. За даними розвідки, з 18 березня у НЗФ «ЛНР» скасовано відпустки особового складу.

Є численні свідчення того, що відведення важкої зброї бойовиків має лише демонстративний характер. За минулу добу було зафіксовано 8 артилерійських обстрілів наших позицій та 4 випадки використання бойовиками танків. Найбільш неспокійна ситуація – у с. Широкине під Маріуполем, районі Донецького аеропорту, у передмістях Горлівки, які контролюються українською владою, в районах на північ від Дебальцевого, а також поблизу Бахмутської траси. Вже сьогодні, після півночі, противник здійснив 4 збройні провокації проти наших військових.

Водночас керівник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан підкреслив, що українські військові в повній мірі виконують Мінські домовленості.

11

Також  ОБСЄ повідомила, що учора, під час відвідання командою міжнародних спостерігачів пропускного пункту у н.п. Заїченко, що наразі контролюється бойовиками, польовий командир одного з загонів бандформування «ДНР» погрожував вбити членів місії у разі непокори його наказам. Як зазначено, у звіті місії, причиною такої реакції став підрив військової вантажівки, внаслідок чого загинуло двоє бойовиків, а ще одного було поранено. Нагадуємо: будь-які погрози життю членів місії ОБСЄ – це зухвале порушення міжнародного права і Мінських домовленостей. Це вкотре демонструє налаштованість бойовиків до продовження бойових дій.

За минулу добу загиблих українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

За даними розвідки, у середовищі бойовиків спостерігається «кадровий голод», зумовлений фізичними втратами та відмовою бойовиків брати участь у бойових діях. «Військові комісаріати ДНР» вживають заходів з доукомплектування особового складу за рахунок мобілізації учнів шкіл та професійних училищ. Цю інформацію підтверджує заступник керівника АТО полковник Валентин Федічев. За його словами, навчальний центр для підготовки молодих бойовиків розташований у м. Старобешеве Донецької області.

21

Українська влада сумлінно дотримується зобов’язань перед нашими героями, які б’ють окупантів.

Учора військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади отримали понад 55 тисяч гривень за захоплення під час бою ворожого танка Т-72 та виконання інших бойових задач. Серед нагороджених – 8 військовослужбовців гаубичної самохідно-артилерійської батареї.. Кожен із них отримав по 6090 гривень за захоплення ворожої техніки та по 1000 гривень – за безпосередню участь у бойових діях.

31

Захід підтримує нашу державу у боротьбі з агресором.

Президент України провів телефонну розмову з віце-президентом США. Джозеф Байден розповів про рішення Президента США про проведення тренувань для 780 українських військовослужбовців Національної гвардії, які відбудуться найближчим часом. Також віце-президент США повідомив, що наприкінці березня до України прибуде перша партія військових автомобілів для підсилення обороноздатності України.

41

 Дніпропетровщина приймає дітей-переселенців із зони АТО.

25 юних переселенців з Донеччини, які вже більше 2 місяців перебували на оздоровленні у центрі «Солоний Лиман», і надалі залишатимуться на Дніпропетровщині. 17 березня школярі переїхали до м. Нікополя, де зможуть вчитися, і жити у комфортних умовах. У фізіотерапевтичній лікарні діти перебували протягом трьох оздоровчих змін. За цей час діти відпочили, наздогнали шкільну програму та отримали кваліфіковану медичну та психологічну допомогу. Учні лікувалися за окремою програмою, розробленою лікарями курорту.

5152

5354

Шахтарі Донбасу допомогли родині загиблого героя-міліціонера.

Оперуповноважений відділу швидкого реагування «Сокіл» в Донецькій області старший лейтенант міліції Віталій Мандрик з самого початку брав активну участь в АТО, не шкодуючи себе, захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, і завжди залишався відданим справі служіння українському народові і справжнім патріотом. Офіцер загинув 23 лютого у Маріуполі під час знешкодження диверсійно-розвідувальної групи бойовиків. У мужнього офіцера залишилися дев’ятнадцятирічна дружина та маленька донька. Вони були вимушені покинути своє житло в окупованому терористами Донецьку та живуть у Маріуполі в орендованій квартирі, у зв’язку з чим керівництво обласної міліції звернулося до Красноармійської міської ради з клопотанням про виділення житла родині героя. Відразу ж відгукнувся на це прохання трудовий колектив ПАТ «Шахтоуправління «Покровське». У найкоротший термін було вирішено питання про виділення 3-кімнатної квартири у м. Красноармійськ родині загиблого героя. На підприємстві була працевлаштована і Катерина – дружина Віталія.

61

Також київські спортсмени надали гуманітарну допомогу підрозділам Національної гвардії, що служать у зоні АТО.

Бійці отримали термобілизну, а також необхідні ліки, насамперед, антібіотики та знеболювальні препарати.

7172

73

Триває ротація українські воїнів на Донеччині та Луганщині.

На схід України відрядили одну частину бійців роти спецпризначення «Суми» та зустріли на малій батьківщині іншу. Бійці роти спецпризначення «Суми» протягом місяця в зоні бойових дій несли службу на блокпостах та охороняли громадський порядок в населених пунктах, попереджали злочини, виявляли правопорушення, займались розшуком та затриманням злочинців.

До Одеси повернувся підрозділ спеціального призначення Військово-Морських Сил ЗСУ. Мужні моряки перебували в зоні АТО протягом кількох місяців, гідно виконуючи поставлені бойові задачі.

Також до свого розташування прибули чернігівські танкісти. Мобілізовані бійці прослужили рік на Сході України, і тепер отримають всі необхідні документи та кошти, після чого їх буде демобілізовано, згідно з Указом Президента України.

8192

9394

95

До Вашої уваги – ще одна історія про мужніх українських воїнів.

Боєць з позивним «Тихий» – командир одного з найрезультативніших артилерійських з’єднань Збройних Сил України, легенда зони АТО. Влучними залпами його підлеглі зупинили не одну колону російсько-терористичної пошесті, що прийшла на мирну Україну.

Свій перший важливий бій герой прийняв в Луганському аеропорту. Він добре пам’ятає той шалений щільний вогонь, якими вороги, що називали себе тоді «ополченням» вкривали наші позиції. Однак взяти в кільце воїнів 80-ки вони так і не змогли. Завадили грамотні дії командира бригади полковника Андрія Ковальчука. Разом з іншими «Тихий» з боєм покинув аеропорт.

Після відпочинку та оновлення бойової техніки, підрозділ «Тихого» знову вирушив на передову. Якось після вдалої роботи, коли наші артилеристи знищили чергову колону російських військ, які наступали на 32-й блокпост, на них по рації вийшли командири бандформувань з погрозами. Та у відповідь, кремлівські найманці почули від мужніх львівських десантників побажання глибоко сховатись під землю, аби дожити бодай до ранку.

Від влучних ударів гармат «Тихого» постраждала не одна російська частина, як регулярної армії, так і російського спецназу ГРУ та МВС РФ. Секрет успішності львівських артилеристів – вмілий розподіл обов’язків в підрозділі, залізна дисципліна і повна секретність діяльності. Пришвидшують роботу артилеристів також технічні засоби розрахунку вітчизняного виробництва.

«Тихий» з впевненістю дивиться у майбутнє української артилерії. На його думку, як військове керівництво, так і інженери будуть ставитись до артилерії з більшою шаною та увагою. «Боги війни» вже зараз показали свою ефективність.

-1

http://mediarnbo.org/2015/03/19/zvedeni-dani-informatsiyno-analitichnogo-tsentru-na-19-bereznya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

Центр миротворчества