Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані ІАЦ РНБО на 12:30 – 18 січня 2015

У зоні проведення Антитерористичної операції триває напружене військове протистояння між російсько-терористичними угрупованнями та підрозділами сил АТО.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко, тривають атаки терористів на аеропорт «Донецьк», в тому числі з застосуванням важкої артилерії. Зокрема, о учора о 16:30 бандформування вели вогонь з РСЗВ БМ-21 «Град» прямо з житлових кварталів.

Попри масові обстріли терористами українських позицій нашим військовим вдалося захистити  цей стратегічно важливий об’єкт від захоплення бойовиками. Незважаючи на інтенсивний вогонь противника, проходить евакуація поранених. За необхідності для доставки важкопоранених до медичних закладів буде задіяна авіація.

Також терористи не припиняють вогонь по позиціях сил АТО з реактивних систем залпового вогню, артилерії і мінометів у Артемівському, Мар’їнському, та Ясинуватському районах Донеччини, а також Попаснянському районі Луганщини.

Терористи продовжують ведення авіарозвідки наших позицій. Так, протягом доби українські прикордонники зафіксували розвідувальний політ ворожого безпілотника над н.п. Карлівка у Донецькій області.

Ремонтні бригади відновили електропостачання в 16 населених пунктах Волноваського і Тельманівського району Донецької області, а також підключили до живлення  9 повітряних ліній електропередачі та 6 підстанцій.

За оперативною інформацією, ватажки бандформування «ДНР» прийняли рішення у примусовому порядку залучати до лав незаконних збройних формувань працівників комерційних структур, що функціонують на тимчасово окупованій території і не фінансують терористів.

За останню добу загинуло 4 українських військових, 32 було поранено.

З’явилися нові докази причетності терористів до трагедії під Волновахою 13 січня.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні провела власне розслідування обставин обстрілу автобуса під Волновахою, що призвів до загибелі 13 українців. Зокрема, вони обстежили 2 воронки неподалік місця катастрофи. У своєму звіті від 16 січня СММ ОБСЄ констатувала, що «всі розглянуті воронки були утворені ракетами, випущеними з північного-північно-східного напрямку».

Таким чином, це свідчить про те, що 13 життів українців – на совісті терористів, оскільки територія, з якої вівся вогонь, контролюється НЗФ.

Українські спецслужби запобігають диверсіям та терористичні актам

Учора повідомлялося, що СБУ зірвала диверсійну операцію терористів з викрадення військової техніки на українському блокпосту. До Вашої уваги відео допиту затриманого інформатора терористів.

У районі м. Мар’їнка співробітники СБУ затримали 50-річного мешканця Донецька на прізвисько «Артист», що входив до керівництва бандформування «Всевєлікоє войско Донскоє». Зловмисник  чергував на об’єктах, захоплених терористами зі зброєю в руках. Під час затримання у бойовика вилучено особисте посвідчення та військову форму НЗФ, прикрашену так званими «георгіївськими стрічками».

Також українські силовики ефективно протидіють незаконному обігу зброї та боєприпасів

Контррозвідка СБУ затримала мешканця м. Глухів Сумської області, у якого вдома зберігалися ручні осколкові гранати «РГД-5» та «Ф-1».

СБУ-вилучені гранати-1

СБУ-вилучені гранати-2

У Кіровоградській області співробітники СБУ затримали 21-річного громадянина, який зберігав у схованці декілька десятків гранат «Ф-1».

Військові надають адресну і ефективну допомогу мирним мешканцям Донбасу

Учора офіцери групи координації цивільно-військового співробітництва відвідали вихованців Краснолиманського центру соціально-психологічної реабілітації.

Віднедавна тут виховуються також діти, які прибули з тимчасово окупованих територій. Українські військові передали вихованцям закладу кілька десятків комплектів розвивальних іграшок та солодкі подарунки до свят.

Військові-дітям Краснолиманського центру -1

Військові-дітям Краснолиманського центру -2

Військові-дітям Краснолиманського центру -3

Військові-дітям Краснолиманського центру -4

Військові-дітям Краснолиманського центру -5

Міжнародна спільнота також надає допомогу вимушеним переселенцям з Донбасу

На запрошення Уряду Австрійської Республіки Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд «СОС Дитяче Містечко» організувала виїзд 196 дітей з Донецької та Луганської областей на оздоровлення та відпочинок до Австрії. Діти перебувають в Австрії з 7 до 19 січня, де мають змогу повноцінно відпочити та пройти курс психологічної реабілітації.

Триває ротація українських військових на Сході України

Учора із зони АТО повернулись бійці батальйону «Донбас», які провели близько двох місяців на сході України, виконуючи завдання із виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп, здійснення контрольно-пропускного режиму та охорони громадського порядку. Протягом 10 днів бійці батальйону матимуть змогу відпочити, побачитися с рідними та близькими, після чого пройдуть збори по відновленню боєздатності та повернення до виконання завдань у зоні АТО.

На ротацію - ДОНБАС-1

На ротацію - ДОНБАС-2

На ротацію - ДОНБАС-3

Також повернувся зведений загін правоохоронців Тернопільської області у повному складі. Правоохоронці місяць несли службу в м. Попасна, що на Луганщині. Співробітники займались охороною громадського порядку та допомагали місцевим колегам у розкритті злочинів.

На ротацію - Тернопільські правоохоронці-1

На ротацію - Тернопільські правоохоронці-2

На ротацію - Тернопільські правоохоронці-3

Водночас до зони АТО вирушили правоохоронці з Івано-Франківської області, які знову добровільно зголосилися виконувати поставленні завдання на сході країни.

Прикарпатські правоохоронці - до зони АТО-1

Прикарпатські правоохоронці - до зони АТО-2

Також на Донбас відправився зведений загін УМВС України у Рівненській області.

Рівненські правоохоронці - до зони АТО-1

Рівненські правоохоронці - до зони АТО-2

Рівненські правоохоронці - до зони АТО-4

В розпорядження угрупування Національної гвардії України у м. Маріуполі надійшов новий пересувний житловий модуль. Агрегат транспортується автомобілем КрАЗ і є повністю автономним. Житловий модуль насамперед виконує функцію пересувної оселі, опалення приміщення може відбуватися як за допомогою автономного дизельного генератора, так і на твердому паливі. Всередині можуть розміщуватися до вісімнадцяти бійців.

Житловий модуль НГУ-1

Житловий модуль НГУ-2

Житловий модуль НГУ-3

Житловий модуль НГУ-4

Також учора фермери Кіровоградської області передали українським військовим БТР, що був відремонтований власними силами. На бойовій машині були замінені вузли та агрегати, та встановлені захисні протикумулятивні екрани. Також місцеві волонтери передали воїнам однієї з бойових частин тактичні окуляри, підсумки для магазинів, гранат та інших боєприпасів.

Кіровоградці-військовим-1

Кіровоградці-військовим-2

http://mediarnbo.org/novini-2/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества