Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані ІАЦ РНБО на 12:30 – 11 січня 2015

Терористи продовжують вдаватись до провокаційних обстрілів позицій українських військових, порушуючи режим припинення вогню, і отримують гідну відсіч.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко, протягом останньої доби окрім мінометів та гранатометів, бойовики використовували танки та реактивні установки залпового вогню БМ-21 «Град» для обстрілів Донецького аеропорту та опорних пунктів сил АТО на лінії розмежування. Неспокійною залишається обстановка на Донецькому, Луганському та Маріупольскому напрямках.

Протягом доби загинув один український військовий неподалік селища Озерянівка, 8 отримали поранення.

Українські військові відпрацьовують свої бойові навички

Артилеристи-захисники Маріуполя успішно провели чергові практичні навчання з виконанням бойових стрільб. Влучним вогнем з штатного озброєння учасники АТО знищили умовного противника у визначеному районі. Наразі бійці готові дати належну відсіч ворогу.

Артилеристи-Маріуполь-1

Артилеристи-Маріуполь-2

Артилеристи-Маріуполь-3

Артилеристи-Маріуполь-4

Служба безпеки України продовжує виявляти терористів та їх спільників

Оперативники встановили двох громадян України, які за вказівкою бойовиків незаконного збройного формування «ДНР» перевозили та зберігали зброю для скоєння терористичних актів проти мирного населення. У підземному сховищі злочинців, яке було розташоване у Артемівському районі Донецької області, було вилучено автомати Калашнікова, гранатомети різних модифікацій, боєприпаси, ручні гранати, набої для стрілецької зброї, а також топографічні карти Слов’янська та Барвенкового, списки груп спостерігачів ОБСЄ і фото- та відео-матеріали терористів.

Арсенал зброї у Маріуполі

У Красноармійську Донецької області затримано терориста, який збирав та передавав інформація бойовикам «ДНР» щодо дислокації та переміщення особового складу та військової техніки підрозділів ЗС України в зоні АТО. Контррозвідники також виявили ще одного терориста з бандугрупування «Лєший», який пройшов військовий вишкіл на території РФ та приймав участь у збройних нападах на позиції українських військових.

Триває робота українських військових з організації безпечного перетину лінії розмежування та доставки гуманітарної допомоги

Через обстріли терористів, СБУ тимчасово припинила пропуск осіб та транспортних засобів на наступних дорожніх напрямках: «Фащівка – Дебальцево – Артемівськ», «Горлівка – Артемівськ» (з 15:00 до 16:00); «Донецьк – Курахове», «Донецьк – Маріуполь» (з 15:30 до 16:45).

Нагадуємо, що на кордонах районів проведення антитерористичної операції продовжують роботу 4 транзитні пункти ДСНС України для зустрічі внутрішньо переміщених осіб, зокрема: у Донецькій області – в районі міст Красноармійськ та Маріуполь; у Луганській області – в районі міст Сватове та Лисичанськ.

Триває підтримка українським суспільством захисників Батьківщини

Волонтери передали Збройним силам чергову партію допомоги, зібраної в різних куточках країни. Зокрема, українським військовим передано маскувальні сітки та пускозарядні пристрої для техніки, спецодяг, спальні мішки, взуття та теплі речі для армійців. Загальна вага переданого вантажу — понад півтори тони. Крім цього українським бійцям було передано новий автомобіль швидкої допомоги.

Подарунки від Фонду-1

Подарунки від Фонду-2

Подарунки від Фонду-3

Працівники міліції допомагають постраждалим у зоні АТО

Міліціонери Херсона зібрали допомогу шістьом родинам вимушених переселенців з Луганщини, у сім’ях яких виховується 13 дітей. Працівники міліції відвезли переселенцям теплі речі, іграшки, засоби особистої гігієни, продукти харчування та гроші.

Допомога від херсонських міліціонерів-1

Допомога від херсонських міліціонерів-2

Крім того, учора працівники роти особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області разом із волонтерами доправили до шкіл та дитячих садочків одного з міст на Донеччині солодощі, книги та розвиваючі ігри.

Допомога від СВІТЯЗЯ-1

Допомога від СВІТЯЗЯ-2

Допомога від СВІТЯЗЯ-3

Допомога від СВІТЯЗЯ-3 Допомога від СВІТЯЗЯ-4

Допомога від СВІТЯЗЯ-5

Підприємці Донбасу також підтримують своїх земляків

Через пункт контролю в районі н.п. Артемівськ прослідувала 1 тонну дитячого одягу та продуктів харчування, які були передані дітям Луганської області.

Міжнародна спільнота продовжує допомагати Україні

В Одеському порту здійснено оформлення теплоходу з гуманітарним вантажем з Канади для МО України, яка загалом складала 42 контейнера з військовим майном. Під час вивантаження контейнерів були присутні представники Адміністрації Президента України, РНБО, МО України та співробітник Посольства Канади в Україні.

Також учора до міста Сєверодонецьк Луганської області прибуло 6 вагонів гуманітарної допомоги з продовольством від Республіки Казахстан. Цей вантаж буде частково роздано на звільнених територіях Луганської області, а також планується доправити частину продуктів харчування до Донецька та Луганська.

Через пункт пропуску «Краківець» (Львівська область) о 18:00 10.01.15 на в’їзд в Україну оформлено 5 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем, всього 67 тонн, серед якого одяг, набори першої меддопомоги та кухонні вироби.

http://mediarnbo.org/novini-2/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества