Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО: ситуація на 09:00, 10 березня 2015

Ніч з 9 на 10 березня в зоні проведення антитерористичної операції характеризується активізацією бойових дій з боку терористів, які використовували великокаліберні міномети та важку артилерію. Таку інформацію повідомив сьогодні речник АТО Анатолій Стельмах.

Так, з 20:00 9 березня і до 06:00 10 березня незаконні збройні формування 12 разів порушили перемир’я.

Основний удар противника сконцентровувався на Донецькому напрямку. Бойовики обстріляли з мінометів і гранатометів Авдіївку, Опитне, Піски. Крім того, з 21:53 по 22:45 терористи вели вогонь по місту Авдіівка зі 152-мм артилерійських систем, які згідно Мінських домовленостей мали бути відведені від лінії розмежування.

Близько першої і другої ночі, противник знову завдав артилерійських ударів по Авдіївці. А о 21:00 артобстрілу зазнало селище Тоненьке.

На Луганщині проросійські бандформування двічі обстріляли зі стрілецької зброї Сокільники.

Вчора на Маріупольському напрямку, поблизу селища Широкине, практично весь день тривав бій. Починаючі з 9:30 ранку і майже до першої години ночі, терористи безуспішно штурмували позиції українських військовослужбовців.

Агресивні дії незаконних збройних формувань та застосування мінометів і важкої артилерії вчергове свідчать про наміри терористів продовжувати бойові дії та не допустити мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

http://mediarnbo.org/2015/03/10/pres-tsentr-ato-situatsiya-na-09-00-10-bereznya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества