Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО

ЗВЕДЕНІ ДАНІ ІАЦ РНБО НА 12:30 – 20 ГРУДНЯ 2014

Ситуація в зоні АТО

На території проведення антитерористичної операції проросійські бойовики не припиняють провокації.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні під час щоденного брифінгу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Полевий.

Зафіксовано непоодинокі випадки порушення режиму тиші незаконними збройними формуваннями. Так, терористи з гранатометів та стрілецької зброї двічі обстрілювали позиції українських військових на території Донецького аеропорту. Бойовики також вели вогонь по опорних пунктах сил АТО в районі н.п. Піски, Нікішине, Дебальцеве, Майорськ, Чермалик. Біля селища Ольховатка Артемівського району позиції українських військових терористи обстріляли з реактивних установок «Град».

В Луганській області поблизу селища Чорнухине Попаснянського району бойовики тричі обстріляли український опорний пункт з мінометів та снайперської зброї. Блокпост НГУ біля селища Кримське терористи обстріляли з артилерії та мінометів, позиції сил АТО в районі міст Щастя, Сокільники та Фрунзе бойовики обстріляли з мінометів та стрілецької зброї.

Загиблих серед наших військових немає, двоє воїнів дістали поранень.

Учора Державна прикордонна служба в рамках проекту міжнародно-технічної допомоги, наданої Урядом США, отримала 35 броньованих позашляховиків і 2300 комплектів захисного обмундирування для посилення прикордонних підрозділів. Загалом в рамках проекту «Посилення оперативно-службових спроможностей Державної прикордонної служби України у сфері виконання службової діяльності» протягом 2015 року заплановано додатково передати прикордонникам автомобільну техніку, тепловізійні прилади, переносні та стаціонарні радіостанції і засоби індивідуального захисту вартістю майже 10 мільйонів доларів.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вчора о 20:40 з території Росії через пункт пропуску «Ізварине» в бік України прослідувало 6 вантажних автомобілів з білими прапорами та прапорами Росії. Представників української міжвідомчої групи про слідування даного вантажу російська сторона не проінформувала, пояснюючи це тим, що вантаж не є гуманітарним. В свою чергу представники РФ підтвердили, що черговий так званий гуманітарний конвой прослідує до України 21 грудня. Українська міжвідомча група готова взяти участь у прикордонно-митному оформленні даного вантажу, якщо Росія виконає усі вимоги міжнародного та українського законодавства.

Водночас учора під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста до Донецька пройшли гуманітарні вантажі України для мешканців Донеччини. Це 4 вантажних автомобілі від українського відділення цієї організації з вантажем продуктів масою близько 46 тонн.

Вчора в районі м. Авдіївка Донецької області прикордонники спільно з працівниками СБУ затримали громадянина РФ. Під час поглибленого огляду автомобіля та особистих речей було виявлено листівки з закликами про збір гуманітарної допомоги бойовикам «ДНР» на території Росії, предмети з символікою терористичної організації «ДНР», вимірювальні засоби, фотоапарат та флеш-карту з великою кількістю інформації про зброю і боєприпаси, а також креслення їх елементів.

Також вчора на контрольному посту «Костянтинівка» (Донецька обл.) у рейсовому автобусі «Донецьк–Вугледар» затримано громадянина України (мешканця м. Вугледар), який зізнався, що працював водієм в інженерно- саперній роті «ДНР» та через невиплату матеріальної винагороди самовільно залишив бандформування і вирушив до місця проживання. Під час огляду особистих речей громадянина було виявлено 2 набої калібру 5,45 мм, 1 набій калібру 7,62 мм та електродетонатор. Затриманого передано співробітникам СБУ.

Ситуація в населених пунктах

Внаслідок пошкодження діями терористів підвідного газопроводу відключено газорозподільчу станцію «Кримське». Це призвело до припинення подачі газу 1600 абонентам у н.п. Кримське (Новоайдарський район), Нижнє, Нижнє-1, Тошківка, Тошківка-1 (Попаснянський район). Від електропостачання на підконтрольній «ЛНР» території відключено 61 населений пункт.

Українські військові разом з волонтерами учора надали гуманітарну допомогу ветеранам війни та інвалідам в Мар’їнці на Донеччині. Нагадаємо, це містечко тривалий час перебувало на лінії вогню. Офіцери цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України максимально допомагають повернути місто до мирного життя, зокрема – сприяють роботі аварійних бригад з відновлення електро- і газопостачання. Разом із волонтерами вони рознесли мешканцям Мар’їнки понад 800 шестикілограмових пакунків з продуктами першої необхідності: цукром, крупами, борошном та консервами.

Військова гуманітарка у Мар'їнці-1

Військова гуманітарка у Мар'їнці-2

Військова гуманітарка у Мар'їнці-3

Вчора у м. Маріуполі відбулась традиційна загальноміська благодійна акція «Подаруй дитині радість» для дітей-вихованців Центру опіки, шкіл-інтернатів, дитячих будинків і Центру дитячої реабілітації. Волонтери вручили дітям солодкі подарунки та іграшки. Увечері відбулося урочисте відкриття новорічної ялинки. Такі ж заходи відбулися у Добропільському та Костянтинівському районах.

На благодійний рахунок для надання грошової допомоги постраждалим особам та вимушеним переселенцям із зони АТО з 1 жовтня до 19 грудня надійшли кошти сумою 1 266 524,17 грн, а на валютний рахунок – 100 тисяч доларів США.

Учора в Міністерстві оборони України розпочав роботу відомчий колл-центр. Тепер на питання, що стосуються військовополонених, матеріально-технічного забезпечення, демобілізації з військової служби, надання відпусток за сімейними обставинами та станом здоров’я, отримання військової пенсії на окупованій бойовиками території тощо громадяни зможуть отримати фахові відповіді за телефоном 044-454-41-36.

Міжнародна підтримка

Канада запроваджує додаткові економічні санкції проти Росії, не визнає окупацію Криму і надаватиме незмінну підтримку українському народові. Про це йдеться в заяві прем’єр-міністра Канади Стівена Гарпера. Глава уряду Канади оголосив про заборону на в’їзд 20 російських і українських громадян, а також про нові обмеження на експорт технологій, що використовуються в Росії для розвідки нафти і видобувної промисловості.

Президент США Барак Обама затвердив указ «Блокування власності окремих осіб, а також заборона певних операцій щодо Кримського регіону України». Відповідну заяву американський лідер зробив у п’ятницю ввечері. «Сьогодні я підписав указ про подальші кроки щодо ситуації в Україні. Указ забороняє експорт товарів, технологій чи послуг у Крим, імпорт товарів, технологій чи послуг з Криму, а також нові інвестиції в Крим», – зазначається в заяві. Документ також уповноважує міністра фінансів США накладати санкції на фізичних та юридичних осіб, які працюють в Криму.

http://mediarnbo.org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo.org/category/press-materials-ua/?futurmediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/1/?future

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества