Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

ЗВЕДЕНА ІНФОРМАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО ЦЕНТРУ РНБОУ НА 17:00 – 02 ЛИПНЯ 2014 РОКУ

Військові дії в зоні конфлікту

Сьогодні протягом дня українські військові продовжили виконання бойових завдань в рамках операції з блокування та знищення терористів. Про деталі іі проведення повідомив сьогодні ввечері на щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Сьогодні, під час повітряної розвідки стратегічно важливих об’єктів терористи обстріляли з ПЗРК та зенітної установки український літак Су-24. Під час польоту над Донецькою областю по літаку було зроблено 4 постріли з ПЗРК. Від трьох з них льотчик зміг ухилитися за допомогою маневрів. Проте одна ракета потрапила в двигун літака, який загорівся. Пілоту вдалося збити полум’я та здійснити аварійний запуск непошкодженого двигуна, повернутися до місця обстрілу та знищити зенітну установку. Відтак, на одному двигуні літак пролетів ще близько 300 км і приземлився на аеродромі базування. Екіпаж нашого літака живий та неушкоджений.

Також сьогодні близько 11:20 при заході на посадку літака Су-25 в Дніпропетровському аеропорту,  пілот відчув зміни в керованості літальним апаратом.

Льотчик вжив усіх заходів для здійснення посадки, але у зв’язку з тим, що літальний апарат втратив керованість, пілот був вимушений катапультуватися. Жертв і руйнувань об’єктів аеропорту немає.

2 липня терористами з мінометів та стрілецької зброї обстріляно позиції  Збройних Сил України у селищі Мілове Луганської області. Втрат серед українських військовослужбовців немає. Також відбулися атаки бойовиків на 2 конвої сил АТО. Обидві атаки успішно відбиті. Жертв з українського боку немає. Втрати терористів уточнюються.

Сьогодні ж, із двох майданчиків у Краснодоні Луганської області терористами здійснювався обстріл із гаубиць та мінометів позицій підрозділу Збройних Сил України у районі пункту пропуску «Ізварине». Обійшлося без жертв. Також неподалік цього пункту на фугасі підірвалася бойова машина піхоти. Втрат немає, 4 наших військових отримали поранення.

Антиукраїнська риторика в Росії пом’якшується За даними, які ми отримали,антиукраїнська риторика на федеральних каналах Росії і в державних інформагентствах після обрання на початку червня Петра Порошенка Президентом України помітно пом’якшилась. Противників Києва – бойовиків – стали рідше називати «прибічниками федералізації». Російські журналісти самі визнають, що їх попросили пом’якшити риторику. Такі терміни, як «хунта», «каральна операція», «Правий сектор», «фашисти»  використовуються все менше.

ЄС знову закликає РФ сприяти врегулюванню ситуації в Україні

Європейський Союз розуміє рішення Президента України Петра Порошенка припинити односторонній режим припинення вогню. Про це заявив президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу.

«Ми розуміємо його рішення і право захищати територіальну цілісність і суверенітет країни», – сказав Баррозу, виступаючи сьогодні на сесії Європарламенту в Страсбурзі.

Водночас президент Єврокомісії закликав усі сторони намагатися уникати насильства.

Він наголосив, що в цьому контексті було б важливим побачити реальні дії Росії з припинення постачання зброї та бойовиків через кордон з Україною, а також допомогу Російської федерації в тиску на сепаратистів на сході України з метою згортання ними своєї діяльності.

http://mediarnbo.org/?p=656

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества