Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

ЗВЕДЕНІ ДАНІ ІАЦ РНБОУ НА 17:00 – 18 СЕРПНЯ 2014 РОКУ

Військові дії в зоні конфлікту

Сили АТО продовжують операцію з блокування терористів в районах Луганська, Донецька та Горлівки. Проводяться активні бойові дії неподалік населених пунктів Станиця-Луганська, Ясинувата, Жданівка, Нижня Кринка. Українські силовики також продовжують блокувати Іловайськ. Закінчено оперативне відпрацювання населених пунктів Мала Іванівка та Андріанівка. Завершується ізоляція Алчевська.

Українські військові зосереджують зусилля на утриманні висоти неподалік кургану Савур-Могила, де протягом доби успішно відбито контратаки бойовиків.

В умовах активних бойових дій саперами ЗС України за останній тиждень знешкоджено понад 20 тисяч мін, снарядів та гранат. Через те, що бойовики використовують міни новітнього зразка, військові інженери знешкоджують їх методом підриву.

Українські спецслужби перехопили телефонну розмову між бойовиками донецького терористичного угрупування, які свідчать про те, що обстріл мирного населеного пункту Степове здійснили саме російські найманці. У розмові наводяться докази того,  що відповідальність за цей обстріл через російські ЗМІ терористи намагались перекласти на сили АТО. Відео можна переглянути за посиланням.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

У Свердловську Луганської області у напрямку до кордону з Росією постійно курсують «каравани» з речами, викраденими мародерами. За повідомленнями місцевих жителів, терористи вивозять машини, техніку та інші цінні речі.

У Донецьку російські найманці почали розповсюджувати фальшиві гривні купюрами різного номіналу. Зокрема, вони розраховуються ними у торгових точках та на ринках. Загалом, купюри виготовлені дуже неякісно та без спеціальної магнітної стрічки. Звертаємо вашу увагу на те, що невдовзі вони можуть опинитися в інших містах України. Будьте пильними при розрахунках готівкою.

В зв’язку з пошкодженнями ліній електропередач у Донецьку зупинено основне джерело водопостачання міста – Верхньокальміуська фільтрувальна станція. Всього на даний час в Донецькій області без електрики залишаються 77 населених пунктів. Відключений від електромережі Авдіївський коксохімічний завод, підприємство змушене призупинити свою роботу.

Бійці Національної гвардії у звільнених від терористів населених пунктах Гірське та Вуглегірськ виявили озброєння та боєприпаси російського походження.

gallery-news-2014-08-428943867

Були знайдені реактивні штурмові гранати РШГ – 1, які виготовлені у 2013 році на заводі в РФ, 82-мм саморобний міномет, ПЗРК «Игла», РПГ-26, снайперську гвинтівку Драгунова, карабін типу Браунінг з переробленим дульним компенсатором під глушник та оптичний приціл, а також учбові гранати, перероблені в бойові і декілька ящиків з гранатами ВОГ-17.

Українська влада, волонтери та благодійні організації доправили допомогу мешканцям Донецької та Луганської областей. Міжнародний Комітет Червоного Хреста повідомив, що гуманітарний вантаж вже доставлений до 10 міст Донбасу.

У Маріуполі переселенці налагоджують побут. На даний час в місті зареєстровано понад 4 тисяч переселенців з Донецької і Луганської областей з міст, в яких проводяться бойові дії в межах АТО. Понад 700 переселенців проживають в місцях компактного поселення, організованих Маріупольською міською радою. З сім’ями працює великий колектив соціальних і медичних працівників, волонтерів, психологів та інші.

http://mediarnbo.org/?p=4065

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества