Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Список погибших

 

 

В сети показали всех бойцов АТО, погибших в феврале на Донбассе: опубликованы фото

01 марта 2018

В интернете собрали информацию и фотографии всех бойцов украинской армии, которые погибли в зоне АТО в феврале 2018 года.

Эти данные опубликовал Цензор.

1. Александр Николаевич Рыбальченко (позывной Пломба), родился 11.01.1994 года в селе Петровка (сейчас – Коржовое) Сватовского района Луганской области. Учился в техникуме в городе Счастье. С началом войны пошел добровольцем в батальон "Луганск-1", начиная с августа 2014 находился в зоне АТО. Воевал в Песках, в Авдеевке, на Бахмутской трассе, в районе Трехизбенки и Новотошковского. Погиб 1 февраля в Донецкой области, подорвавшись на мине.

2. Дмитрий Вадимович Сысков (позывной Проводник), родился 18.06.1980 года в Чернигове. Из интеллигентной семьи. В армию ушел в 2014 году, в зоне АТО с 2015 года. Воевал в Широкино, Авдеевке. Погиб 12 февраля в районе поселка Крымское, Луганской области, от вражеского пулеметного огня.

3. Александр Васильевич Гречук (позывной Якут), родился 13.04.1979 года в селе Заря Днепровского района Днепропетровской области. С 2002 года жил в селе Степовое того же района. Служил в армии с 2016 года, в морской пехоте. Погиб 15 февраля на Приазовском направлении от обстрела. Осталось пятеро детей, старший сын также военный.

4. Юрий Михайлович Кушнир, родился 19.06.1978 года в селе Жилинцы Ярмолинецкого района Хмельницкой области. Работал газорезальщиком. Сразу после начала войны пошел в спецподразделение МВД "Богдан", после отправился в зону АТО. 30 июля 2017 года в районе Марьинки получил тяжелое ранение, снайперская пуля вошла в живот, повредив почку, печень и селезенку. Перенес 15 операций. Умер 18 февраля в госпитале.

5. Валерий Игоревич Егоров, родился 17.12.19289 года в городе Прилуки Черниговской области. Учился в Прилуцком гуманитарно-педагогическом колледже. Был призван в армию в марте 2014 года, с мая того же года – в зоне АТО. Воевал под Торецком и Дебальцево. Погиб 19 февраля в Донецкой области от вражеского гранатометного обстрела.

6. Сабина Станиславовна Галицкая, родилась 24.09.1994 года в селе Бастова Рудня Емильчинского района Житомирской области. Училась в Новоград-Волынском медицинском колледже на фельдшера. Служила по контракту с 2016 года. 4 с половиной месяца была на передовой, спасая других. Погибла 20 февраля, в зоне ответственности отдельной тактической группировки "Луганск", от прямого попадания противотанковой ракеты в БРДМ.

7. Илья Тарасович Сербин, родился 26.04.1993 года. Жил в селе Крюковщина Киево-Святошинского района Киевской области. Военнослужащий 25-го отдельного мотопехотного батальона "Киевская Русь" 54-й отдельной механизированной бригады. Погиб 22 февраля на Светлодарской дуге от осколочного ранения в шею.

8. Александр Владимирович Сивко, родился 07.09.1998 года в селе Песковка Бородянского района Киевской области. Учился на электромонтажника в Киевском профессиональном лицее строительства и коммунального хозяйства. На контрактной службе с мая 2017 года. Погиб 25 февраля в зоне ответственности отдельной тактической группировки "Донецк" в результате пулевого ранения, нанесенного враждебным снайпером.

9. Александр Викторович Казмиров, родился 21.11.1996 года в поселке городского типа Старая Синява Старосинявского района Хмельницкой области. Оставил учебу, чтобы помогать своей семье, с 2013 года трудился на разных работах. В армии с 2017 года. 17 февраля получил тяжелое ранение головы во время обстрела. Умер 26 февраля в госпитале, не приходя в сознание.

10. Андрей Бутыльский (позывной Щелкун), служил снайпером в батальоне "Айдар", 92 бригаде, "Грузинском легионе", 54 бригаде. Перенес множество операций в госпитале, имел тяжелые контузии, но оставался в строю. Погиб 23 февраля.

Напомним, что 28 февраля враг совершил 5 обстрелов украинских позиций, но обошлось без потерь.

https://apostrophe.ua/news/politics/2018-03-01/v-seti-pokazali-vseh-boytsov-ato-pogibshih-v-fevrale-na-donbasse-opublikovanyi-foto/122938

 

НЕБОЙОВІ

1 лютого

Ярослав "Лєший", "Баррка" КОЗАК

років: 37

родом: із міста Сторожинець Чернігівської області

залишися: батьки та донька

Покінчив життя самогубством, підірвавши гранату РГД, у розташуванні підрозділу в селі Зайцеве Бахмутського району на Донеччині. Старший сержант, командир кулеметного відділення штурмової роти 46-го батальйону "Донбас-Україна" 54-ї бригади. Пішов на фронт добровольцем влітку 2014-го. У вересні 2017 року підписав контракт на службу.

5 лютого

Анатолій ШТАНЬКО

років: 54

родом: із Львова

Помер раптово, причина невідома. Учасника АТО у 2014-15 роках. Архітектор, старший викладач кафедри "Архітектурне проектування" у Львівській політехніці.

7 лютого

Василь "Горець" СЕМЧЕНКО

років: 50

родом: із села Метанівка Теплицького району Вінницької області

залишилися: батьки, дві сестри, брат та доросла донька

Помер від утоплення,згідно з висновками судово-медичної експертизи. Сержант, командир взводу 9-го батальйону "Вінниця". Пішов на фронт добровольцем у 2015 році.

8 лютого

Володимир МІНЧУКОВ

років: 19

родом: жив у селі Галаганівка Семенівського району Чернігівської області

залишилися: дві сестри, мита живе на окупованій території

Загинув від кульового поранення голови, знайдений у лісосмузі неподалік селища Підгороднє Бахмутського району Донецької області. Солдат, навідник 3-го танкового взводу 54-ї бригади. Вступив на військову службу за контрактом у лютому 2017 року.

10 лютого

Анатолій СТЕЦЬКИЙ

років: 35

родом: із міста Сторожинець Чернівецької області

Помер раптово, обставини невідомі. Учасник АТО, мобілізований у серпні 2014-го.

11 лютого

Борис ФРАНЧУК

родом: з Дніпра

На фронт пішов добровольцем. Під час першої ротації був поранений, після 3 місяців лікування повернувся на війну. У час третьої ротації лікарі відправили до шпиталю, але процес розвитку хвороби вже був незворотнім.

12 лютого

Андрій КУЧЕРЕНКО

років: 53

родом: із села Новогригорівка Вознесенського району Миколаївської області

залишилася: дружина

Загинув у ДТП. Військовослужбовець 40-ї артилерійської бригади. Був призваний на службу по мобілізації у серпні 20140го. У липні 2016-го підписав контракт на службу.

13 лютого

Андрій ПОЯСНИК

родом: з міста Дрогобич Львівської області

Помер унаслідок двостороннього запалення легень, відкритої форми туберкульозу. Демобілізований учасник АТО, боєць батальйону імені генерала Кульчицького.

Олександр ТРУХАН

років: 23

родом: із села Братолюбівка Долинського району Кіровоградської області

залишилися: батьки

Загинув у ДТП. Демобілізований учасник АТО, військовослужбовець 25-ї бригади.

Олександр "Лєший" ФІЩУК

років: 68

родом: із селища Вороновиця на Вінниччині

залишилися: двоє дітей

Помер унаслідок інфаркту. Учасник АТО, доброволець батальйонів МВС "Шахтарськ" і "Торнадо".

14 лютого

Олександр ПИЛИП'ЮК

років: 43

родом: із села Биківці Шутського району Тернопільської області

залишилися: батьки

Помер у місці постійної дислокації військової частини у Мукачево Закарпатської області унаслідок раптової зупинки серця. Військовослужбовець ЗСУ, учасник АТО.

Ігор ЛУЦЬКИЙ

років: 50

родом: з Кривого Рогу на Дніпропетровщині

залишилися: дружина та донька

Помер раптово, причина невідома. Демобілізований учасник АТО, військовослужбовець 81-ї бригади. Ветеран війни в Афганістані. Воював в АТО 3 роки,на фронт пішов добровольцем.

В колишньому пансіонаті, де проживають військові, в селі Бердянське Волноваського району Донецької області вбили чотирьох військовослужбовців 36-ї бригади морської піхоти. На тілах загиблих виявили вогнепальні кульові поранення, у приміщенні — ознаки приховання злочину (підпалу та закладки вибухівки). Затримали двох співслужбовців, які надали зізнавальні свідчення.

Артем ЖОВТОБРЮХ

років: 20

родом: із села Криві Коліна Тальнівського району Черкаської області

Старший матрос, оператор взводу вогневої підтримки. У липні 2015 року підписав контракт на службу.

Андрій НОВИЦЬКИЙ

років: 22

родом: з міста Бахмут Днецької області

Матрос, навідник.

Валерій ЛИТВИНЕНКО

років: 30

родом: із села Пісочки Лохвицького району Полтавської області

залишилися: брат та донька

Старший матрос, водій.

Олександр БУРДАНОВ

років: 38

родом: із селища Пришиб Михайлівського району Запорізької області

залишилися: батьки

Молодший сержант, командир десантно-штурмового взводу. Служив за мобілізацією, пізніше – підписав контракт.

15 лютого

Хеегер ШЬОРД

родом: з Нідерландів

Загинув унаслідок підриву автомобіля терористом-смертником "Ісламської держави". Протягом 2015-16 років брав участь у бойових діях на сході України в складі інтернаціонального підрозділу ДУК ПС, в Мар'їнці та Авдіївці. Потім поїхав у Сирію, де воював на боці курдських загонів самооборони.

16 лютого

Ігор МУСІЙКО

родом: з міста Кременчук Полтавської області

Потрапив під потяг, помер миттєво. Демобілізований учасник АТО, військовослужбовець 25-ї бригади.

17 лютого

Едуард "Сєня" СЕНЧЕНКО

років: 28

родом: із села Красне Скадовського району Херсонської області

залишилися: батьки

Під час відпустки приїхав у гості до подруги. Втрутився у сварку сусідів, власник будинку накинувся на нього з ножем та наніс чисельних ножових поранень, потім зарізав і свою дружину. Вбивцю затримали. Сержант, служив з 2014 року у 79-й десантно-штурмовій бригаді.

Військовий 30-ї бригади, 34 роки, з Житомирщини. Унаслідок необережного поводження зі зброєю товариша по службі отримав тяжкі тілесні ушкодження, помер у лікарні Мар'їнки на Донеччині. За фактом злочину проводиться розслідування.

20 лютого

Сергій СТЕЦІЙ

років: 46

родом: з міста Суми

Помер раптово. Сержант, військовослужбовець 11-го батальйону "Київська Русь". Учасник АТО, служив за контрактом.

21 лютого

Віктор "Білий" ПАНІН

років: 25

родом: з Маріуполя Донецької області

Загинув внаслідок необережного поводження зі зброєю. Коли почався обстріл, бійці побігли в укриття, Віктор перечепився і його автомат вистрілив, від отриманого поранення у голову помер дорогою до шпиталю. Молодший сержант, військовослужбовець 131-го окремого розвідувального батальйону. На фронті був з 2014 року.

Ігор "Тато" ПЕРНАЙ

років: 50

родом: з міста Городенка Івано-Франківської області

Помер унаслідок хвороби. Демобілізований учасник АТО, військовослужбовець батальйону "Айдар". На фронт пішов з сином у 2014 році.

22 лютого

Богдан КИРИЧЕНКО

років: 26

родом: з міста Прилуки Чернігівської області

Загинув у ДТП. Старший солдат, учасник АТО, служив за контрактом.

23 лютого

Андрій "Щелкун" БУТИЛЬСЬКИЙ

років: 49

родом: жив у Харкові

залишилася: мати

Знайдений мертвим у приміщенні хірургічного відділення Світлодарської міської лікарні на Донеччині. Смерть настала внаслідок поранення ножем у шию, обставини з'ясовує військова прокуратура. Сержант, снайпер 54-ї бригади. На фронті був з 2014 року.

23 лютого

Василь "Дід" РОМАНЕНКО

років: 58

родом: жив у Вишневому Київської області

залишилися: дружина, діти та онуки

Помер раптово, причина невідома. Доброволець, учасник АТО протягом 2014-15 рр. Снайпер у 72-й бригаді.

27 лютого

Роман "Доцент" КОНОВАЛЕНКО

років: 34

родом: з Запоріжжя

Потрапив у ДТП, помер в реанімації. Учасник АТО, військовослужбовець 2-го батальйону 53-ї бригади. Контракт на службу у ЗСУ підписав у 2016 році.

Ігор ІВАНЕЦЬ

років: 43

родом: із села Демидівка Кременчуцького району Полтавської області

Помер раптово, обставини невідомі. Демобілізований учасник АТО, старший солдат 92-ї бригади. Був призваний за мобілізацією, по тому підписав контрактна службу.

В'ячеслав "Птах" ЖАРКОВИЙ

років: 53

родом: з міста Кременчук Полтавської області

залишилися: батьки

Помер раптово, причини невідомі. У 2015 році пішов на фронт добровольцем. По тому підписав контракт на службу.

 
https://gazeta.ua/articles/donbas/_pamyatayemo-imena-usih-voyiniv-ato-yaki-zaginuli-u-lyutomu/824003

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества