Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines
 

Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines

У суді щодо MH17 розкрили свідчення очевидця запуску ракети

10 червня, 2020

Слідчий суддя вважає, що свідчення "надійні"

Прокурор по справі збитого рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році стверджує, що у слідства є свідок, який бачив, як їхав "Бук", бачив солдат у танкістських шоломах і чув запуск ракети. Про це повідомив прокуратури Тейсі Бергер, пише Інтрефакс-Україна.

"Як і M58, на місці стрілянини був присутній свідок. Цей свідок заявляє, що 17 липня 2014 року у другій половині дня, близько блокади самопроголошеної "ДНР" на дорозі зі Сніжного до Савур-Могили, він побачив, як їхав "Бук", і через декілька хвилин почув і побачив, що ракету було запущено. Свідок бачив, як загорілося поле, і знав, де було запущено ракету", - сказав Бергер.

За словами прокурора, свідок точно вказав місце, яке зображено на супутникових знімках. При цьому, слідчий суддя вважає, що свідчення "надійні".

"Свідок стверджує, що після запуску ракети "Бук" виїхав на дорогу, а також, що було чотири солдати в однаковій формі. Уніформа була кольору хакі, вони були в шоломах із прикріпленими вухами. Ці солдати виглядали не так, як ті, які стояли на блок-посту", - переказав свідчення свідка Бергер.

Нагадаємо, чотирьом фігурантам, які перебувають під судом за збиття Малазійського боїнгу у 2014 році, відмовили в імунітеті бійців однієї з воюючих сторін.

https://zik.ua/news/politics/u_sudi_shchodo_mh17_rozkryly_svidchennia_ochevydtsia_zapusku_rakety_971342

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества