Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines
 

Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines

Катастрофа МН17: ЄС заявив про початок кримінального судового процесу

7 березня, 2020

Євросоюз закликав усі держави повністю співпрацювати зі слідством
Європейський Союз оголосив про початок кримінального судового процесу у справі збиття рейсу МН17 над східною частиною України у 2014 році. Про це йдеться у заяві Високого представника ЄС на сайті Євросоюзу.

"Початок кримінального судового процесу 9 березня є важливою віхою у напрямі віднайдення правди, встановлення справедливості для жертв рейсу MH17 та їхніх найближчих родичів, а також притягнення до відповідальності винних у збитті літака. Європейський Союз вкотре висловлює цілковиту впевненість у незалежності та професіоналізмі судової процедури", - йдеться у заяві.

Також Євросоюз закликав усі держави, включно із Російською Федерацією, під час проведення кримінального розслідування Спільної слідчої групи повністю співпрацювати зі слідством згідно з Резолюцією Ради Безпеки ООН 2166.

До слова, літак рейсу MH17 був збитий над сходом України 17 липня 2014 року. Тоді в результаті трагедії загинуло 298 громадян із 17 країн.

Нагадаємо, напередодні Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг закликав країни світу сприяти у залученні до відповідальності винних в авіакатастрофі MH17 MalaysiaAirlines.

https://zik.ua/news/ludyna/katastrofa_mn17_yes_zaiavyv_pro_pochatok_kryminalnoho_sudovoho_protsesu_961441

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества