Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines
 

Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines

«Справа рейсу МН17»: Bellingcat дізналось про наміри Росії завести на Донбас 3 установки «Бук»

03/12/2020

Росія планувала відправити на Донбас третій «Бук» у 2014 році. Дослідницька пошукова мережа Bellingcat провела аналіз даних.
Росіянам вдалось відправити на непідконтрольну територію України два зенітно-ракетних комплекси «Бук», але один із них вийшов з ладу. Про це 12 березня в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив Еліот Гіґґінс, засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat.
Перший ЗРК зламався та повернувся на територію Російської Федерації. Тоді російське командування наказало відправити ще дві установки у ніч проти 17 липня, але кордон перетнула тільки одна одиниця техніки. Ще одну установку не змогли доставити через брак автотягачів для транспортування «Бука».
Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній» збили на непідконтрольній Києву частині Донбасу у липні 2014 року. Внаслідок ракетної атаки загинули 283 пасажири й 15 членів екіпажу. Влада Австралії та Нідерландів офіційно виступили зі звинуваченнями РФ у причетності до атаки.
Раніше ASPI повідомляло, що на територію України з Росії відправили дві установки «Бук». З такою заявою виступили прокурори Нідерландів. Як відомо, у Гаазі 9 березня розпочався судовий процес у справі про збитий літак рейсу МН17.

https://aspi.com.ua/news/novini-svitu/sprava-reysu-mh17-bellingcat-diznalos-pro-namiri-rosii-zavesti-na-donbas-3

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества