Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines
 

Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines

Адвокат потерпілих у справі MH17 припустив, що у суді пролунає ім'я Путіна

11 березня, 2020

За його словами, можуть спливти й прізвища наближених до президента РФ радників
Адвокат родичів загиблих у справі MH17ДжерріСкіннер стверджує, що під час судового засідання є ймовірність почути про причетність президента РФ Володимира Путіна до збиття лайнера, хоча, на його думку, почути вдасться небагато.
Про це він сказав в інтерв'ю DW.
"Гадаю, ми почуємо і про пана Путіна. Не думаю, що ми дізнаємося багато. Але на мою особисту думку, така потужна і високотехнологічна зброя не могла залишити територію Російської Федерації, якби це не було би санкціоновано на найвищому рівні", - зазначив він.
На його думку, Путін міг дати дозвіл на запуск зброї.
"Все сталося саме так, як це сталося. Саме тому, що пан Путін дав на це дозвіл. Про це можна говорити із упевненістю", - зауважив Скіннер.
При цьому адвокат припустив, що можуть спливти й прізвища наближених до президента Росії радників.
"Певно, ми почуємо прізвища наближених до Путіна радників, які підтримували тісні зв’язки з дійовими особами на Сході України", - сказав він.
ДжерріСкіннер вважає, що вирок по цій справі можна буде почути за рік і навіть більше.
Крім цього, він додав, що Росія гальмувала процес вручення обвинуваченим повісток до суду.
"Найцікавіше у перший день засідань було почути, через які перепони їм (прокурорам) довелося пройти, щоби вручити обвинуваченим повістки до суду. І про те, наскільки Росія намагалася ускладнити це все - ставила перепони, гальмувала. Думаю, і сам процес займе чимало часу", - пояснив Скіннер.
Нагадаємо, 7 березня, Європейський Союз оголосив про початок кримінального судового процесу у справі збиття рейсу МН17 над східною частиною України у 2014 році.
Згодом суддя Окружного суду Гааги ЙоландаВейннобел розповіла, що на даний момент у справі про збиття малазійськогоBoeing рейсу MH17 на Донбасі є лише один обвинувачений.
Як повідомлялося, заступник генпрокурора ГюндузМамедовочолив міжнародну слідчу групу від України у справі МН17.
10 березня стало відомо, що в Нідерландах продовжать розгляд справи про збиття літака рейсу МН17 23 березня після того, як суд розгляне заяви сторін обвинувачення та захисту.

https://zik.ua/news/ludyna/advokat_poterpilykh_u_spravi_mh17_prypustyv_shcho_u_sudi_stane_vidomo_pro_prychetnist_putina_do_zbyttia_lainera_961738

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества