Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines
 

Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines

«Справа рейсу МН17»: журналіст додзвонився до Гіркіна та запитав про атаку «Боїнга»

03/10/2020

Ігор Гіркін (Стрєлков), колишній співробітник ФСБ РФ і ватажок бойовиків, прокоментував початок судового процесу щодо атаки малайзійського літака рейсу MH17. Він відмовився визнавати компетенцію судових інстанцій Нідерландів.
Журналіст Стів Розенберг зателефонував екс-командиру незаконних угруповань на окупованій Росією території Донбасу. Він спитав у нього, хто збив «Боїнг». Відео телефонної розмови співробітник ВВС 10 березня опублікував у Twitter.
Гіркін зазначив, що не визнає компетенцію суду у Гаазі, а відповідати за напад на пасажирський літак має Україна. Причетність своїх угруповань до злочину він відкинув: «Ополчення" Boeing не збивало і більше ніяких коментарів».
Розенберг висловив припущення, що авіалайнер збили російські військові, оскільки Гіркін не підтвердив думку щодо атаки літака сепаратистами. У відповідь той кинув слухавку.
Раніше ASPI повідомляло, що під час першого судового засідання прокурори Нідерландів зробили заяву щодо поставки з Росії в Україну двох одиниць ЗРК «Бук». Також стало відомо, що постпред РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич назвав відсутність Москви у розслідуванні головним фактором провалу судового процесу.

https://aspi.com.ua/news/novini-svitu/sprava-reysu-mh17-zhurnalist-dodzvonivsya-do-girkina-ta-zapitav-pro-ataku-boinga

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества