Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines
 

Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines

«Справа рейсу МН17»: Матіос згадав, як проводили евакуацію тіл загиблих у авіакатастрофі

03/10/2020

Анатолій Матіос, колишній військовий прокурор України, розповів про подробиці авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» рейсу МН17. Він назвав вирішальним моментом переговори віце-прем'єра Володимира Гройсмана з головою так званої «ради ДНР» Андрієм Пургіним.
Анатолій Матіос зазначив, що особисто йому відмовили в організації транспортування через відсутність статусу для ведення таких переговорів. Про це 10 березня він повідомив у Facebook.
Ситуація була достатньо напруженою. Матіос запропонував Пургіну провести переговори з Гройсманом. Останній гарантував від імені України припинення вогню для транспортування тіл загиблих. Саме тоді почалось 5-річне розслідування зі встановлення всіх обставин терористичного акту проти цивільного МН17.
Літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, збили над окупованою частиною Донбасу у липні 2014 року. Унаслідок атаки загинуло 298 осіб. На момент трагедії українська влада в районі Тореза територію не контролювала.
Раніше ASPI повідомляло, що у Нідерландах для розгляду справи МН17 судовий комплекс «Схіпхол» зарезервували на рік. Також стало відомо, що спецслужби Російської Федерації залякують свідків, що зірвати судовий процес.

https://aspi.com.ua/news/suspilstvo/sprava-reysu-mn17-matios-zgadav-yak-provodili-evakuaciyu-til-zagiblikh-u

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества