Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines
 

Боинг-777 МН17 Malaysia Airlines

Літак МН17 було збито "Буком" з території, що контролювалась бойовиками – прокуратура Нідерландів

10 Березня 2020

Сторона обвинувачення у справі про катастрофу пасажирського літака авіакомпанії MalaysianAirlines рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році, повідомила, що має докази збиття літака саме з системи "Бук".
Про це в своєму виступі заявив нідерландський прокурор ТійсБергер, передає УНН.
"Докази оцінювались за різними сценаріями. Наприклад, один сценарій називався "Повітря - повітря" - чи можливе було збиття літака з іншого реактивного літака, за допомогою ракети. Також ще один сценарій розділявся на дві версії: атака з системи "Бук", інший сценарій – з якої-небудь іншої системи", - зазначив прокурор.
Так, виходячи з того, що це "Бук", прокуратура розглядала різні сценарії: ракету запустили з території, яка знаходилась під контролем України, а інший – що її запустили з території під контролем бойовиків.
"Лише другий сценарій визнали таким, що відповідає дійсності. Також розслідування отримало позитивні докази того, що ракета була запущена саме з системи "Бук" - з поля біля Первомайського", - додав Бергер.
Він також зазначив, що є свідки повернення "Буку" саме до РФ.
"Є докази того, що ЗРК "Бук", за свідченнями свідків, було повернуто до РФ, і також, на основі цього сценарію, справу було доведено до звинувачувального акту", - резюмував прокурор.
Як відомо, 9 березня у Нідерландах почався судовий процес у справі МН17.
Нагадаємо, на засідання окружного суду в Гаазі не прийшли підозрювані.
"Катюзі по заслузі": Путін має понести невідворотне покарання за збиття MH17 – Порошенко
Також раніше стало відомо, що у міжнародної Спільної слідчої групи (JIT) є свідок запуску ракети по літаку MH17 в небі над Донбасом у 2014 році.

https://prm.ua/rosiyski-spetssluzhbi-namagayutsya-zirvati-rozsliduvannya-spravi-mh17-prokuror/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества