Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

31.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається вкрай складною та напруженою.

О 8.05 30 серпня з території РФ здійснено обстріл мосту через річку Камишна, що розташований в районі населеного пункту Нижньобаранівка (ділянка відділу «Біловодськ» Луганського прикордонного загону). В результаті обстрілу поранено двох цивільних осіб та частково пошкоджено міст.

О 16.45 30 серпня терористами з РСЗВ БМ-21 «Град» здійснено постріли по опорному пункту прикордонників поблизу населеного пункту Широкіне (Донецька область). Постраждалих немає.

Продовжується ведення розвідки за допомогою БПЛА з виявлення позицій прикордонників. За добу було зафіксовано 4 безпілотники. 3 з них помітили в Донецькій області поблизу населеного пункту Роза Люксенбург, ще один зафіксували в районі Юганівки на Луганщині.

Серед мешканців Новоазовська проводиться агітаційна робота щодо підтримки проросійськи налаштованих терористичних організацій.

30 серпня зафіксоване розповсюдження листівок з закликами збору інформації про місця дислокації українських військ, активістів українських громадських організацій, гарантування низки пільг у разі співробітництва з органами ФСБ РФ, необхідності звільнення житлової площі для російських солдат за першою вимогою тощо. Подібні листівки також виявлялися 29 серпня в м. Приморське Запорізької області.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247564488&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества