Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

30.12.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.
Протягом доби збройних протистоянь та обстрілів позицій прикордонних підрозділів з боку терористів не відбувалося, також не зафіксовано використання безпілотних літальних апаратів.
У рамках виконання завдань, визначених Президентом України, продовжується посилений контроль за переміщенням товарів і вантажів, в тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду/ виїзду у зоні АТО.
Так, учора на контрольному пункті в районі н.п. Артемівськ прикордонний наряд у 2 вантажних автомобілях «Вольво», якими керували громадяни України, виявив майже 40 тонн вугілля. Вантаж перевозився без належних товаросупровідних документів. Дані автомобілі з вантажем були передані співробітникам СБУ.
У контрольному пункті «Щастя», що на Луганщині, прикордонники в рейсовому автобусі виявили громадянина Росії. В його документах були відсутні відмітки Держприкордонслужби. Для з’ясування обставин чоловіка передали співробітникам міліції.
Також через один з контрольних пунктів в Луганській області прослідувало 6 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від українського відділення міжнародної організації «Червоний Хрест». Транспортні засоби перевозили 70 тонн продуктів харчування для жителів м.Луганськ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247852347&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества