Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російській ділянці кордону

3.11.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Протягом минулої доби обстрілів, бойових зіткнень та нападів на підрозділи Держприкордонслужби з боку збройних бандформувань не було.

Фактів проведення повітряної розвідки незаконними збройними формуваннями на кордоні та в контрольованих районах не виявлено. Загалом за минулий тиждень прикордонниками у 22 випадках зафіксовано використання 25 ворожих БПЛА.

Протягом доби зафіксовано використання ЗС РФ  3 розвідувальних літаків Су-24 над акваторією Азовського моря та над Керченською протокою. Окрім цього, виявлено використання Збройними Силами РФ літака ІЛ-20 для проведення радіоелектронної розвідки над акваторією Чорного моря та  поблизу острова Зміїний.  

Співробітники Держприкордонслужби продовжують виконувати завдання щодо контролю в смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень.

Учора поблизу н.п. Піски (Донецька область) прикордонники зупинили автомобіль «ВАЗ» без номерних знаків з двома громадянами Росії, які виявилися військовослужбовцями Збройних Сил РФ.  Під час огляду автомобіля та перевірки документів у цих громадян було знайдено військові квитки Збройних Сил Росії. Затриманих передали співробітникам СБУ.

Учора прикордонним катером морської охорони у ході виконання завдань з  охорони морської ділянки державного кордону на відстані 1,5 миль від порту «Маріуполь» було здійснено попереджувальну стрільбу  з метою зупинки та огляду 2-х човнів типу «Амур», які на високій швидкості рухалися у бік моря та не реагували на сигнали зупинки. Дані плавзасоби прикордонниками були зупинені. Обставини порушення з`ясовуються.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247724166&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества