Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

3.10.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка  на українсько-російському кордоні суттєвих змін не зазнала та залишається напруженою, але контрольованою.

Впродовж доби бойових зіткнень прикордонних підрозділів з незаконними збройними формуваннями та ЗС РФ в контрольованих прикордонних районах вздовж смуги безпеки, що контролюється силами АТО, та на ділянках українсько-російського кордону за межами зони АТО не відбувалося.

Бойовики НЗФ поблизу Маріуполя продовжують передислокацію та проводять заходи бойової підготовки. Відомо про скупчення бойової техніки ЗС Російської Федерації у кількості від 50 до 100 одиниць у населених пунктах Новоазовськ, Тельманово, Веденське та інших поблизу Маріуполя.

Крім цього, спостерігається відвід бойовиків з Луганська та інших міст Сходу України і перекидання їх на територію Росії до навчального центру ГРУ ГШ ЗС РФ в районі Ростова-на-Дону. Ймовірно, після проходження навчання вони будуть перекидатися у складі диверсійно-розвідувальних груп на території, контрольовані українськими військами.

Здійснюється ротація і підрозділів ЗС РФ на постах на адміністративному кордоні з АР Крим.

Також на півдні Донецької області зафіксовано перебування підрозділів ЗС РФ, а саме – військовослужбовців 100-ї розвідувальної бригади ЗС РФ (Північна Осетія). Бригада підпорядкована командуванню Південного ВО та, в разі потреби, оперативно може використовуватися в інтересах ГРУ ГШ ЗС РФ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247651158&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества