Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

28.07.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

На українсько-російському кордоні в межах Донецької та Луганської областей протягом доби терористи постійно обстрілювали позиції прикордонних підрозділів та сил АТО, в тому числі з території РФ, зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії та реактивних систем  залпового вогню. 

З 10.00 до 13.05 та з 13.30 до 14.45  27 липня було здійснено мінометно-гаубичний  обстріл  пункту пропуску «Довжанський» (Луганська область).   Вогонь вівся з населеного пункту Черников (РФ), випущено понад 250 снарядів. У результаті обстрілу вбито 4 та поранено 2 прикордонників.

З 15.30 до 16.10  27 липня  здійснено мінометний  обстріл  пункту пропуску «Маринівка» (Донецька область). Постраждалих немає.

З 13.15 до 14.25  27 липня  здійснено мінометний обстріл зі сторони кордону н.п. Дякове.

Також здійснювалися обстріли ротних та батальйонних тактичних груп ЗСУ, що розташовуються неподалік кордону в Донецькій області. Усього здійснено 4 обстріли з застосуванням артилерії та протитанкових ракетних комплексів. Обстріл вівся як з території України, так й з території Росії.

Зберігається загроза нанесення артударів по силам АТО, що діють у прикордонних районах України, з використанням вогневих засобів, які розосереджені в районах російських населених пунктів Матвеєв-Курган, Куйбишево, Міллерево  та Новошахтинськ.

О 03.50 28 липня прикордонним нарядом над пунктом пропуску «Успенка» (Донецька область) виявлено розвідполіт російського безпілотного літального апарату. Як правило, після такого обльоту здійснюється артилерійський обстріл українських сил з території Російської Федерації.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247486099&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества