Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Держприкордонслужба інформує про ситуацію на українсько-російському кордоні

28.11.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби здійснюють охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками  в умовах напруженої обстановки.

Протягом доби терористи систематично порушували режим припинення вогню та здійснювали обстріли сил АТО.

Тривають активні дії на напрямку н.п. Станично-Луганське. Об 11:30 27.11.2014 в н.п. Станично-Луганське терористи спробували підірвати автомобіль Держприкордонслужби «Кугуар», в якому слідував прикордонний наряд. Для цього вони використали радіокерований заряд. Бронеавтомобіль значних ушкоджень не зазнав, прикордонники не постраждали.

О 16:30 російські найманці обстріляли контрольний пост «Трьохізбенка», на якому перебували прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Українські силовики відкрили вогонь у відповідь та відбили напад. Постраждалих серед військовослужбовців немає.

Крім того з 12:55 до 13:20 27.11.2014 бойовиками було здійснено артилерійський обстріл місцевості поблизу контрольного пункту «Станично-Луганське».

Порушення повітряного простору України та використання терористами БПЛА не зафіксовано.

Прикордонним нарядом відділу «Краматорськ» під час перевірки транспортних засобів виявлено та затримано трьох осіб, можливо причетних до участі в НЗФ. Ще одного виявили у рейсовому автобусі «Сєверодонецьк – Луганськ» на контрольному пункті «Лисичанськ». Затриманих у встановленому порядку передано співробітникам міліції. Також особу, яка причетна до діяльності НЗФ, затримали прикордонники окремого відділу «Велика Новосілка».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247781351&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества