Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

26.08.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на кордоні залишається напруженою. Прикордонники продовжують здійснювати захист державного кордону та діяти відповідно до загального задуму АТО. Протягом доби відмічалася активізація діяльності диверсійно-розвідувальних груп та здійснювалися артилерійсько-мінометні обстріли з території Росії.

25 серпня на ділянці відділу «Красна Талівка» (Луганська область) українські прикордонники виявили диверсійно-розвідувальну групу, яка перетнула кордон з Росії. О 15.00 на напрямку «Красновка (РФ) – Талове (Укр.)» рух диверсантів автоматним вогнем зупинив прикордонний наряд.  Для підкріплення до місця бойового зіткнення негайно прибули ще додаткові оперативно-бойові групи. Відбувся запеклий бій, який тривав 2,5 години. Російська диверсійна група з території Росії підтримувалася вогнем з мінометів, 2 БТР та 2 БМП. Також українських прикордонників вперше з моменту активізації бойових дій на сході країни обстрілювали некерованими реактивними снарядами два бойових  вертольоти Мі-24. Незважаючи на потужну вогневу підтримку, в ході бою нападники понесли значні втрати особового складу. Після невдалої спроби прорватися через кордон одна з БМП РФ під прикриттям вогню БТРів та вертольотів висунулась до місця знаходження російських диверсантів та евакуювала особовий склад разом з загиблими та пораненими на територію Росії.

Захищаючи рідну землю та обороняючи державний кордон України 4 прикордонника загинуло та 3 зазнали поранення.

З 10.40 до 15.30 25 серпня зі сторони РФ періодично здійснювались артилерійські та мінометні обстріли по населеному пункту Новоазовськ в Донецькій області.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247549882&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества