Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

26.07.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону та оборону державного кордону України з Росією у вкрай складній обстановці.

Протягом доби відбувалося активне ведення повітряної розвідки позицій українських військових з порушенням повітряного простору України, в тому числі з використанням безпілотних літаючих апаратів. Терористи продовжували масовані артилерійські обстріли позицій підрозділів АТО в секторах оборони кордону, при цьому також навмисно здійснюючи провокаційні обстріли території Росії для того, щоб російські військові відкривали вогонь по місцях розташування підрозділів Збройних сил та Держприкордонслужби  України.       

Бандити 5 разів здійснили  артилерійський та танковий обстріли позицій прикордонного угрупування на межі Донецької та Луганської областей. У ході обстрілів декілька снарядів потрапили на територію РФ. Поранено 1 прикордонника, який за деякий час помер, та 2 військовослужбовців ЗС України.

На ділянці відділу «Красна Талівка» (Луганська область) виявлено факт порушення повітряного простору України чотирма БПЛА.

З 18.10 з території РФ здійснювався обстріл позицій прикордонного угрупування та пункту пропуску «Довжанський» (Луганська область) з гранатометів, а з 19.22 до 20.30 – з мінометів. У результаті обстрілу 1 військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення. Вогонь корегувався за допомогою БПЛА Росії.

З 18.35 до 20.05 25 липня та з 03.35 до 04.35 26 липня терористами двічі здійснено артилерійський обстріл в районі населеного пункту Червонопартизанськ (Луганська область). Поранено 4 військовослужбовця Держприкордонслужби та 1 військовослужбовець ЗС України.

О 20.30 при спробі прориву через кордон з України в РФ поблизу пункту пропуску «Маринівка» на Донеччині українськими підрозділами було обстріляно вантажний автомобіль бойовиків. 

О 22.10 з території Росії навпроти ділянки відділу «Амросіївка» Донецького загону зафіксовано один залп БМ-21 «Град».

З 01.15 до 02.20 26 липня з території РФ здійснено обстріл з мінометів та БМ-21 «Град» пункту пропуску «Новоазовськ» (Донецька область). Внаслідок обстрілу отримали поранення 4 прикордонники.

Росія продовжує нарощувати військову присутність уздовж кордону з Україною. У прикордонних з Україною районах зберігається активність армійської авіації російських ЗС. Також отримано інформацію про обладнання вогневих позицій артилерійських підрозділів Росії в районах населених пунктів Матвєєв Курган, Куйбишево, Новошахтинськ, які провели пристрілку вузлів доріг у прикордонних районах України і, ймовірно, готові забезпечити артилерійську підтримку дій бойовиків.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247485049&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества