Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо ситуації на українсько-російському кордоні

25.07.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби укріплюють опорні пункти та вогневі позиції вздовж українсько-російського корону. Проте обстановка на кордоні залишається вкрай складною. 

О 18.10 та 18.40 24 липня прикордонниками відділу «Довжанський» Луганського загону на висоті 150 м стрілецькою зброєю збито 2 російських безпілотних літальних апарати, які перетнули кордон на територію України.

Поблизу населеного пункту Стрілече (Харківська обл.) був збитий, а пізніше спільною пошуковою групою прикордонників та співробітників СБУ знайдений за 2 км від українсько-російського кордону ще один безпілотний літальний апарат. 

О 17.30 – 18.15 з території Росії здійснено 100 мінометних пострілів по пункту пропуску «Маринівка» (Донецька обл.).

З 22.10 до 23.40 знову з території РФ проведено ряд масованих обстрілів пункту пропуску «Маринівка» та блокпосту ЗС України в районі н.п. Тарани із застосуванням РСЗВ «Град» та артилерії.

У результаті обстрілів інфраструктура та обладнання міжнародного пункту пропуску «Маринівка» виведені з ладу.

У зв’язку із заявою заступника міністра оборони РФ Анатолія Антонова про те, що з початку червня зафіксовано 9 випадків обстрілів території РФ зі сторони України офіційно заявляємо, що Збройні сили, підрозділи Держприкордонслужби та інші легітимні силові структури України не стріляють по території  Російської Федерації.

Ще раз звертаємо увагу влади Росії та світової громадськості на те, ще такі провокаційні обстріли декілька разів навмисно здійснювали терористи для того, щоб російські військові відкривали вогонь по місцях розташування підрозділів Збройних сил та Держприкордонслужби  України.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247483492&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества