Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

25.12.2014
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка залишається складною.
Учора прикордонниками знову зафіксовано використання 19 БПЛА в районі населених пунктів Сартана, Велика Новосілка (Донецька обл.), Красна Талівка (Луганська обл.) та на адміністративній межі між Херсонською областю та АР Крим.
Прикордонники продовжують заходи з посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів, в тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду-виїзду у зоні АТО.
Учора неподалік н. п. Костянтинівка прикордонним нарядом спільно з співробітника СБУ було виявлено 350 ящиків лікеро-горілчаних виробів, які перевозив громадянин України вантажним автомобілем «Рено». Вилучений товар з автомобілем передано працівникам фіскальної служби.
Також неподалік н. п. Краматорськ прикордонниками під час здійснення заходів контролю у автомобілі «Форд» виявлено 15 ящиків сигарет. Затриманий вантаж передано працівникам фіскальної служби.
У контрольному пункті «Суха Балка» прикордонниками під час перевірки документів осіб, які їхали в автобусі «Донецьк-Краматорськ» було затримано громадянина РФ. У ході перевірки у нього було виявлено посвідчення про надання йому статусу політичного в’язня, яке видане комісією у справах військовополонених МО «ДНР». Дану особу передано співробітникам СБУ.
Крім того, у пункті контролю «Каланчак» під час оформлення автомобіля «Рено» в конструктивних порожнинах було виявлено не задекларовані 800 тисяч гривень.
Учора на пункті контролю «Щастя» прикордонники здійснили пропуск гуманітарного вантажу Міжнародного Комітету Червоного Хреста, який призначений для жителів Луганської області. Транспортні засоби були завантажені продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни та побуту. Загалом пропущено 13 вантажних автомобілів загальною вагою вантажу 18 тонн.
Також у пункті контролю «Бугас» оформлено 12 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від громадської організації «Маріупольська спілка молоді». 230 тонн продуктів харчування було доставлено жителям Донеччини.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247842221&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества