Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

04.02.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

На Донецькому напрямку з неконтрольованої території бойовиками здійснено провокаційний обстріл зі стрілецької зброї по позиціям блокпосту «Березове», на якому несуть службу прикордонники та  військовослужбовці ЗСУ. Постраждалих серед українських захисників немає.

У контрольному пункті в’їзду-виїзду «Мар’їнка» прикордонники затримали громадянина України за спробу дачі хабара у розмірі 400 гривень. Чоловік, прямуючи на неконтрольовану територію, запропонував неправомірну грошову винагороду за пропуск транспортного засобу з вантажем обладнання.

Затриманого передано співробітникам національної поліції.

Два транспортних засоби з вантажем товарів народного споживання та мобільними телефонами зупинили у контрольних пунктах в`їзду-виїзду «Мар’їнка» та «Новотроїцьке». Під час перевірки прикордонники виявили вантаж сумок, а також 5 телефонів «Iphone», які намагались доправити на непідконтрольну територію. Під час огляду автомобіля «Шкода» прикордонники спільно з представниками фіскальної служби знайшли 13 шуб вартістю майже 100 тисяч гривень. Водій, громадянин України, намагався теж перемістити вантаж на непідконтрольну територію.

Ще дві автівки з продуктами харчування та 150 літрами спирту прикордонники Краматорського та Луганського загонів зупинили на блокпосту «Степне», а також поблизу населеного пункту Миколаївка. Транспортні засоби намагались перемістити вантажі поза визначеними дорожніми коридорами на непідконтрольну територію.

Громадянина України, який прямував з неконтрольованої території з пакунком речовини білого кольору вагою близько 20 грамів, попередньо наркотичною речовиною, прикордонники затримали у контрольному пункті в`їзду- виїзду «Гнутове». Під час перевірки на чоловіка спрацював службовий собака. Затриманого передали представникам Національної поліції.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» прослідувало 20 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем для жителів Донецька. Вантажівки перевозила понад 360 тонн будівельних матеріалів, побутових приладів та трикотажних виробів від Світової організації ООН в справах біженців та чеської благодійної організації під егідою ООН «Людина в біді».

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248807709&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества