Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

31.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні антитерористичної операції залишається напруженою.

Учора з напрямку населеного пункту  Горлівка, що на неконтрольованій території, бойовики здійснили провокаційні обстріли з міномету  по позиціях блокпосту «Майорське», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Постраждалих серед прикордонників немає.

Польоти безпілотних літальних апаратів, які використовуються незаконними збройними формуваннями для здійснення повітряної розвідки, прикордонниками не фіксувались.

На контрольному пункті в'їзду-виїзду «Мар’їнка» прикордонним нарядом за  інформацією співробітників СБУ затримано  громадянина України, який підозрюється у причетності до шпигунської діяльності на користь незаконних збройних формувань. Зазначений громадянин прямував на неконтрольовану територію автомобілем «Газ». Під час проведення обшуку оглядовою групою виявлена документація щодо військових, які перебувають в зоні проведення АТО. Затриманого передано співробітникам СБУ.

Також на блокпосту «Верхньоторецьке» прикордонники Краматорського загону затримали громадянку України, яка за попередніми даними причетна до фінансування незаконних збройних формувань. Під час огляду в жінки виявлено документи, видані  незаконними формуваннями на проведення підприємницької діяльності на неконтрольованій території. Громадянку передано представникам зведеної мобільної групи.

Громадянку України, яка намагалась дати хабар у розмірі однієї тисячі гривень  за сприяння в пропуску вантажу,  зупинили вчора прикордонники на контрольному пункті в'їзду-виїзду «Мар’їнка». Громадянка прямувала до неконтрольованої та перевозила продукти харчування. За даним фактом проінформовано представників Національної поліції.

На Луганщині представники зведеної мобільної групи зупинили на блокпості «Новоайдар» двох українців, які перевозили без відповідних документів понад 40 тонн мінеральних добрив. Відносно громадян складені документи адміністративного провадження. Попередня вартість вантажу склала понад 370 тисяч гривень.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248797924&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества