Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

30.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

Протягом доби обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було. В Донецькій області прикордонниками фіксувався політ безпілотника, які незаконні збройні формування використовують для здійснення повітряної розвідки. БПЛА помітили на напрямку населеного пункту Березове, поінформовано взаємодіючі підрозділи ЗСУ.

Продовжувалися заходи направлені на припинення незаконного перевезення товарів та вантажів. В районі н.п. Новобахмутівка прикордонний наряд Краматорського загону зупинив легковий автомобіль, яким перевозили 400 кг живої риби. На контрольному посту поблизу Новоайдара зведеною мобільною групою затримано 4 вантажівки, що були завантажені 2,9 т біодобавками для тварин, 10 т дизпалива та 43 т аміачної селітри. Документів на вантажі вартістю майже 890 тисяч гривень не було. Крім того, зведеними мобільними групами в районі н.п. Луганське та Очеретине були затримані ще 3 автівки. Вони везли рибу, стартові пакети, ваучери поповнення рахунку мобільного зв’язку, продукти харчування і алкогольні напої на понад 100 тисяч гривень. Автомобілі з вантажами передані представникам фіскальної служби. Також в контрольному пункті «Мар’їнка» прикордонним нарядом спільно з ДФС затримано автомобіль з 300 кг мяса, яке везли на неконтрольовану територію.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Зайцеве» прослідували 27 вантажних автомобілів з гуманітарними вантажами. Транспортні засоби перевозили продуктові набори, медичні препарати та будівельні матеріали загальною вагою 165 тонн. Допомога  була направлена представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Місією Міжнародного комітету «Червоний Хрест» та волонтерською організацією «Людина в біді» для жителів Донецької та Луганської областей.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248797555&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества