Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

29.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні антитерористичної операції залишається напруженою.

Учора з напрямку н.п. Олександрівка, що на неконтрольованій території, російські найманці здійснили провокаційні обстріли з АГС-17 та БМП по позиціях контрольного пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка». Також з боку бойовиків зі стрілецької зброї відбувалися провокаційні обстріли по блокпосту «Золоте», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Постраждалих серед українських захисників немає.

Польоти безпілотних літальних апаратів, які використовуються незаконними збройними формуваннями для здійснення повітряної розвідки, прикордонниками не фіксувались.

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве» під час огляду автомобіля «Рено» прикордонним нарядом, після спрацювання службового собаки, під сидінням пасажира виявлено приховану гранату РГД-5. Також під час огляду автомобіля «Санг Йонг» в підлокітнику та серед речей було знайдено мисливські набої різного калібру. Водія передано представникам Національної поліції.

Прикордонниками Краматорського загону  в районі населеного пункту Новоселівка затримано 4 громадян України, які мали намір перенести на неконтрольовану територію тютюнові вироби та товари народного споживання. Всього вони переносили майже 160 блоків цигарок, 166 штук окулярів та футлярів до них, а також лупи, лінзи і взуття.

На блокпостах «Майорськ» та «Верхньоторецьке» прикордонники зупинили 3 транспортні засоби, що перевозили без відповідних документів майже 3,5 тонни продуктів харчування, а також  мобільні телефони, планшети та аксесуари загальною вартістю понад 170 тисяч гривень. Ще два автомобілі з продуктами харчування прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби зупинили на контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Мар’їнка» та «Зайцеве».

Автомобіль «ВАЗ» з реєстраційними номерами «ДНР» прикордонники зупинили на блокпосту «Майорськ». Водія разом із автомобілем передано представникам Національної поліції.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Зайцеве» та «Новотроїцьке» прослідували 28 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем для жителів Донецької області. Автомобілі перевозили продуктові набори, дитяче харчування та медичні препарати загальною вагою близько 500 тонн від благодійних організацій «Людина в біді», «Доброта» та Представництва Верховного Комісара ООН у справах біженців.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248795885&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества