Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

27.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Протягом доби в районі проведення АТО обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було.

На Донеччині та Луганщині прикордонники зафіксували польоти 4 безпілотних літальних апаратів, три з яких наряди спостерігали на напрямку «Сартана-Азовське море», а ще один – «Первомайськ-Золоте». Також на адміністративній межі з АР Крим прикордонники Бердянського загону фіксували політ російського реактивного літака над тимчасово окупованою територією. Поінформовано взаємодіючі підрозділи ЗСУ.

Прикордонники спільно з представниками фіскальної служби виявили та затримали 3 транспортні засоби у контрольному пункті «Новотроїцьке».  Автівки прямували на тимчасово неконтрольовану територію та в них намагались приховано перевезти косметичні вироби, а також продукти харчування загальною вартістю майже 220 тисяч гривень.

Ще 5 транспортних засобів з вантажем продуктів вагою понад півтонни та аксесуарами й комплектуючими до мобільних пристроїв і оргтехніки прикордонники спільно з представниками фіскальної служби зупинили у контрольних пунктах «Зайцеве» та «Мар’їнка». Виявлені товари передано представникам зведених мобільних груп.

Крім того, на Луганщині зведеною мобільною групою затримано трьох громадян України з запчастинами до шахтного обладнання. Вони прямували з неконтрольованої території в обхід контрольного посту «Лисичанськ».

Через КПВВ «Зайцеве» та «Новотроїцьке» прослідували 18 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою для жителів Донецької області. Транспортні засоби перевозили понад 320 тонн продуктових і гігієнічних наборів, а також будівельних матеріалів від Міжнародного комітету Червоного Хреста та волонтерської організації «Людина в біді».

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248790007&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества