Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

17.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

За добу обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було. У зоні АТО безпілотних літальних апаратів не зафіксовано.

Громадянку України можливо причетну до діяльності незаконних збройних формувань прикордонники затримали вчора на блокпості  «Верхньоторецьке».  Під час проведення поглибленого огляду автомобіля «ЗАЗ» під керуванням громадянки України, за пасажирським сидінням було виявлено штамп так званого «Министерства образования и науки ДНР». Зазначену громадянку та штамп передано представникам зведеної мобільної групи.

У контрольних пунктах в'їзду-виїзду затримано 2 транспортних засоби з тютюновою продукцією та прихованою  валютою. На контрольному посту в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби виявили в автомобілі приховані півтисячі пачок сигарет.  Водій намагався доправити вантаж на неконтрольовану територію під обшивкою дверей транспортного засобу. Ще одного водія, громадянина України прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби зупинили в КПВВ «Зайцеве». Зазначений громадянин також прямував на непідконтрольну територію та намагався перевезти під заднім сидінням автівки майже 115 тисяч гривень та 39 банківських карток. Виявлені кошти передані представникам фіскальної служби.

Також на Луганщині прикордонний наряд зупинив на блокпосту «Макарове» вантажний автомобіль з будівельними матеріалами, які перевозились без належних документів.

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» прослідувало 15 вантажних транспортних засобів з гуманітарною допомогою. Автомобілі везли жителям Донецької області майже 290 тон продуктів харчування.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248767430&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества