Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

16.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

У зоні АТО обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було. В Донецькій області прикордонники на напрямку н.п. Маріуполь та Костянтинівка зафіксували політ 2 безпілотних літальних апаратів. Поінформовано взаємодіючі підрозділи ЗСУ.

У контрольних пунктах в'їзду-виїзду затримано 5 транспортних засобів з вантажами. Зокрема, прикордонні наряди Донецького та Краматорського загонів спільно з представниками фіскальної служби на «Новотроїцькому» та «Мар’їнці» завадили переміщенню до непідконтрольної території алкогольних напоїв, сигарет, косметики, аксесуарів до комп’ютерної техніки та мобільних телефонів. Загальна вартість товарів сягає майже 80 тисяч гривень. Наразі транспортні засоби передані зведеним мобільним групам для прийняття правового рішення.

Крім того, прикордонними нарядами припинені спроби перевезення вантажів поза КПВВ. Всього в ході реалізації оперативної інформації затримані 7 транспортних засобів в районі н.п. Артемівськ, Майорськ, Зайцеве, Новотроїцьке та на контрольних постах «Світлодарськ» і «Розівка». Автомобілі перевозили на непідконтрольну територію засоби особистої гігієни, парфумерію, м’ясні вироби, сигарети, добрива для розсади. Загальна вага товарів становить 4,2 тонни на суму 345 тисяч гривень.

Також в КПВВ «Новотроїцьке» прикордонники та працівники фіскальної служби вилучили 7 тисяч пачок сигарет. Їх з підконтрольної бойовикам території віз громадянин України в мікроавтобусі «Фіат». Тютюнові вироби без акцизних марок чоловік заховав в подвійній стінці автомобіля.  Вартість сигарет становить 85 тисяч гривень.

Через контрольний пункт «Зайцеве» прослідувало 9 вантажних транспортних засобів з гуманітарною допомогою. Автомобілі везли жителям Донецької області майже 2 тонни продуктів харчування та 80 тонн будівельних матеріалів від благодійних організацій «Доброта» і «Людина в біді».

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248765841&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества