Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

07.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

За добу обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було.

В районі проведення антитерористичної операції прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ польоти безпілотних літальних апаратів, які використовуються незаконними збройними формуваннями для здійснення повітряної розвідки, не фіксувалися.

Учора в селищі Ясногірка Донецької області на території колишньої ферми співробітники оперативно-розшукового відділу Краматорського прикордонного загону спільно із співробітниками Національної поліції на території колишньої ферми виявили сховок з гранатами  РГД та  Ф-1, патронами різного калібру, запалами УЗРГМ та ручними протитанковими гранатометами. Виявлені боєприпаси та зброю вилучено встановленим порядком та передано компетентним органам.

Під час здійснення перевірочних заходів у КПВВ «Мар’їнка»  прикордонний наряд Краматорського загону  спільно із співробітниками фіскальної служби, у автомобілі «Газель», який слідував на непідконтрольну територію виявили 9 000 штук акцизних марок на алкогольні вироби. Громадянина з виявленими акцизними марками передано представникам фіскальної служби.

Також на ділянці цього ж загону, в контрольному пункті в'їзду/виїзду «Зайцеве», що  в Донецькій області,  під час огляду автомобіля «Джили», який слідував до населеного пункту Горлівка, прикордонники та працівники митниці виявили 328 тисяч гривень, майже 3 тисячі доларів США та 40 банківських карт, які громадянин України намагався приховано перевезти в корпусі повітряного фільтра автомобіля та порожнині в районі перемикача коробки передач. Крім того в контрольному пункті в’їзду/виїзду «Новотроїцьке» під час здійснення перевірочних заходів прикордонники Донецького загону в  салоні автомобіля «Ауді» виявили 230 тисяч гривень, 1300 російських рублів  та декілька банківських карток, які громадянин України намагався перевезти на тимчасово непідконтрольну територію. У всіх випадках виявленні грошові кошти та банківські картки вилучено встановленим порядком та передано компетентним органам для прийняття правового рішення.

А в районі населених пунктів Березове та Ольгінка зведена мобільна група виявили два транспортні засоби, завантажені майже 5 тоннами м’ясної та сирної продукції, яку водії намагалися переправити  на неконтрольовану територію в об’їзд контрольного пункту в’їзду/виїзду «Мар’їнка».

Також прикордонний наряд під час здійснення перевірочних заходів у КПВВ «Мар’їнка» виявили та затримали ще 2 автомобілів з вантажем сиру та інших предметів.  

Дані транспортні засоби передано ДФС для прийняття правового рішення.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248753726&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества