Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

06.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

За добу обстрілів блокпостів, де прикордонники несуть службу разом із військовослужбовцями ЗСУ, не було.

У районі проведення антитерористичної операції прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ польоти безпілотних літальних апаратів, які використовуються незаконними збройними формуваннями для здійснення повітряної розвідки, не фіксувалися.

Учора прикордонники Луганського загону в районі населеного пункту Станиця Луганська виявили громадянин України, який намагався перетнути лінію розмежування поза КПВВ «Станично-Луганське». Під час фільтраційних заходів було встановлено, що затриманий до цього начебто проходив службу в рядах незаконних збройних формувань тому намагався незаконним шляхом перетнути лінію розмежування. В даний час для з'ясування всіх обставин громадянина передано співробітникам Національної поліції в Луганській області.

Під час проведення перевірочних заходів у контрольному пункті в'їзду-виїзду «Зайцеве» прикордонники Краматорського загону спільно з працівниками фіскальної служби у автомобілі «Мерседес» виявили 270 тисяч гривень та 35 банківських карток, які знаходилися в спеціальному пошитому поясі. Згодом у іншому транспортному засобі «Фольцваген Пассат», а саме в конструктивних особливостях, прикордонники знайшли 1800 пачок сигарет «Парламент» на суму майже 45 тисяч гривень. Також в автомобілі «Деу», який прямував на непідконтрольну територію, прикордонники виявили підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу «Хонда» української реєстрації.

За попередню добу прикордонники попередили 7 спроб незаконного переміщення через лінію розмежування товарів та вантажів на суму понад 100 тисяч гривень.

Так, в районі населеного пункту Степне (Донецька обл.) прикордонний наряд виявив автомобіль «ВАЗ» української реєстрації, завантажений тонною сирної продукції, яку 42-річний водій намагався переправити  на тимчасово непідконтрольну територію в об’їзд контрольного пункту в’їзду-виїзду «Мар’їнка». Також у ході реалізації оперативної інформації, в районі н.п. Майорськ прикордонники виявили та затримали ще 6 автомобілів. Вони були завантажені м’ясною продукцією та продуктами харчування  і прямували в об’їзд контрольного пункту «Зайцеве» на територію тимчасово підконтрольну незаконним збройним формуванням.

 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248752666&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества