Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

05.01.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. За добу обстрілів позицій прикордонних підрозділів та блокпостів, де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ, не було.

В районі проведення антитерористичної операції також не зафіксовано використання незаконними збройними формуваннями безпілотних літальних апаратів. Проте на адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим прикордонники виявили ворожий безпілотний літальний апарат та реактивний літак. Вони здійснювали політ навпроти ділянок відділів прикордонної служби «Червоний Чабан» та «Генічеськ» вздовж адміністративної межі над територією півострова. Поінформовано взаємодіючі підрозділи ЗСУ.

За добу прикордонники припинили 5 спроб переміщення через лінію розмежування товарів та вантажів. Так, в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве» прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби під панеллю приладів  автомобіля «Хюндай» знайшли 55 тисяч доларів США. Водій, громадянин України, намагався переправити кошти на неконтрольовану територію.

На цьому ж контрольному пункті оглядова група під час оформлення зупинила ще двох громадян України, які  автівками намагались перемістити через лінію розмежування майже 60 гаджетів та 58 одиниць парфумерної продукції.

Також на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» прикордонним нарядом та працівниками фіскальної служби було зупинено 2 автомобілі «ВАЗ» з вантажем м’ясопродуктів вагою близько 550 кілограмів. Товар теж намагались доправити на непідконтрольну територію.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248751208&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества