Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки в зоні проведення АТО

27.07.2016
ДЕРЖАВНА ПРИКОРДОННА СЛУЖБА УКРАЇНИ

 

Прикордонники продовжують виконання завдань на лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. За минулу добу обстрілів позицій, на яких несуть службу прикордонники, не було. В районі проведення АТО зафіксовано 4 безпілотні літальні апарати.

В Донецькій області у ході спільних заходів співробітників Держприкордонслужби та Національної поліції був затриманий чоловік, який причетний до діяльності незаконних збройних формувань. Інформацію про нього отримали оперативні співробітники прикордонного відомства, здійснюючи заходи з протидії діяльності диверсійних груп противника, в тому числі по вербуванню місцевого населення. У ході проведення перевірочних заходів з’ясувалося, що даний громадянин в період з квітня по липень 2014 року приймав участь в заворушеннях в Слав’янську та ніс службу на блокпостах незаконних збройних формувань в центрі міста.

Наразі затриманого передали представникам Національної поліції в Донецькій області та направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.260 КК України (Створення непередбачених законом воєнізованих збройних формувань).

На контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Мар’їнка» та «Зайцеве» прикордонники спільно з представниками фіскальної служби   зупинили 2 автомобілі, які намагались перемістити на неконтрольовану територію мобільні телефони та медичні протези. Конфіскат вартістю близько 20 тисяч гривень передали представникам зведеної мобільної групи.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке»  прослідувало 18 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від Місії Міжнародного комітету «Червоний Хрест». Вантажівки перевозили понад 200 тонн продуктових наборів для жителів Донецька.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249218805&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества