Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки в зоні проведення АТО

15.07.2016
ДЕРЖАВНА ПРИКОРДОННА СЛУЖБА УКРАЇНИ

За попередню добу та сьогодні вночі незаконні збройні формування двічі обстріляли позиції на яких несуть службу прикордонники. Вогонь вівся по контрольним постам «Мар’їнка» та «Майорськ» зі стрілецької зброї та артилерійських установок. У результаті обстрілу останнього отримав осколкового поранення один з військовослужбовців Держприкордонслужби. Прикордоннику на місці надали першу необхідну допомогу та доправили в медичний заклад. Загрози життю українського захисника немає.

У зоні проведення АТО зафіксовано три безпілотні літальні апарати.

Прикордонники Краматорського загону отримали інформацію відносно громадянина України 1984 року народження. Було встановлено, що один з мешканців Краматорська в період з квітня по липень 2014 року брав участь у діяльності НЗФ, а до цього часу чоловік переховувався від українського правосуддя. Інформацію про виявлення кримінального правопорушення було направлено до Національної поліції, які вчора затримали правопорушника.

На контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Новотроїцьке», «Гнутове» та «Мар’їнка» прикордонники спільно з представниками фіскальної служби зупинили 7 транспортних засобів, які перевозили на неконтрольовану територію продукти харчування, будівельні матеріали, меблі та товари народного вжитку. Автомобілі та конфіскат загальною вартістю більше 200 тисяч гривень передали представникам фіскальної служби та зведеній мобільній групі для прийняття правового рішення.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідували 2 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем від Всесвітньої продовольчої організації  ООН. Транспортні засоби перевозили майже 18 тонy продуктів харчування та засобів гігієни для жителів м. Донецьк.

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249191162&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества