Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки в зоні проведення АТО та на адмінмежі з ТОТ АР Крим

02.06.2016
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. За минулу добу обстрілів позицій, на яких несуть службу прикордонники, не було.

Безпілотних літальних апаратів вздовж лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями прикордонниками зафіксовано також не було.

У контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» прикордонниками спільно з представниками фіскальної служби під час огляду транспортного засобу марки «Рено», який прямував на виїзд до неконтрольованої території виявлено пневматичний пістолет та півтори тисячі металевих кульок до нього.

Крім того, оглядова група зупинила у цьому ж контрольному пункті ще 2 автівки, які прямували на неконтрольовану територію та перевозили літературу військової тематики, серед яких - каталог оптичних приладів, пристроїв для безшумної стрільби до зброї, опис про набої для нарізної зброї, стислий курс збройних знань, а також медичні препарати. Власниками виявились двоє громадян України, жителі Донецької області.

Товари без відповідних документів вартістю 24 тисячі гривень, які намагались переправити на неконтрольовану територію, виявляли у контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Мар’їнка» та «Гнутове». Загалом водії, двоє громадян України, перевозили 150 кілограмів ковбасних виробів, соки, мінеральну воду, солодощі, а також кухонний посуд.

У контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Зайцеве» та «Гнутове» прикордонники та працівники фіскальної служби виявляли під час перевірки приховані в конструктивних особливостях автомобіля комплектуючі до мобільних телефонів та 24 комплекти електронних сигарет.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідував вантажний автомобіль з гуманітарною допомогою від Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста. Транспортний засіб перевозив для жителів Донецька понад 220 кілограмів медичного обладнання. 

 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249082986&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества