Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
09.06.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями.

Минулої доби  бойовики продовжували обстрілювати блокпост «Мар`їнка». Російсько-терористичні війська вели вогонь зі стрілецької зброї та АГС-17. Також терористи відкривали вогонь з ГП-25 по блокпосту «Березове», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ.  Постраждалих немає. 

Учора в результаті перевірки оперативної інформації розвідувальною групою Донецького загону, на напрямку можливого руху диверсійно-розвідувальної групи російсько-терористичних військ, на околиці н.п. Орловське виявлено РПГ-18.

Незаконні збройні формування продовжували активно використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових. Загалом вчора в межах Донецької та Луганської областей прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ зафіксовано політ 55 безпілотників.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу затримано чотири транспортні засоби, що перевозили понад 17 тонн  продуктів харчування, одягу, взуття та металобрухту. Належних документів на вантаж не було. Наразі вантажівки передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248228227&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества