Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
09.04.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

Терористи продовжують обстрілювати блокпост «Майорськ», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Вчора, 8 квітня, обстріл вівся зі стрілецької зброї та автоматичного гранатомету. Загалом по даному блокпосту протягом останнього тижня бойовики відкривали вогонь 5 разів. Ніхто з українських військових не постраждав.

Також стрільбу з боку терористів з АГС та стрілецької зброї зафіксовано в районі блокпосту «Мар`їнка».

Поблизу контрольного пункту «Лисичанськ» на узбіччі дороги виявили предмет схожий на вибуховий. Негайно були поінформовані співробітниками ДСНС, які встановили, що це касетна міна від РСЗВ «Смерч». Міну вивезли для знешкодження. На час проведення спецзаходів тимчасово припинявся пропуск осіб та транспортних засобів.

Незаконні збройні формування продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби зафіксовано 19 БПЛА в районі н.п. Курахове, Георгіївка, Маріуполь, Кам`янськ, Станично-Луганське, Кримське, Талаківка. Ще 2 безпілотники прикордонники зафіксували на межі з тимчасово окупованим Кримом та над морським портом Бердянська.

В районі н.п. Камишне на Луганщині виявили місце перебування диверсійно-розвідувальної групи противника. Схованку, де розміщувалися диверсанти, в якій також були використані гільзи, викрили прикордонники спільно з військовослужбовцями ЗСУ та співробітниками міліції під час патрулювання місцевості.

Як зазначалося, вчора на даному напрямку відбулося бойове зіткнення прикордонників з диверсійно-розвідувальною групою терористів. Бойовиків у кількості близько 10 осіб прикордонний наряд виявив в районі н.п. Камишне. Вони рухалася по залізничному полотну зі сторони н.п. Хрящівка. Прикордонники відкрили вогонь по диверсійній групі та змусили їх відступити.

В контрольному пункті «Миколаївка» прикордонний наряд виявив підроблені перепустки. Їх намагалися використати 3 громадян України, жителі Донецької області. Даних осіб передано співробітникам МВС.

Крім того, на Луганщині в пункті пропуску «Просяне» прикордонники затримали чоловіка, причетного до діяльності незаконних збройних формувань. Він прямував у Росію одним з автобусів. Прикордонний наряд під час перевірки документів виявив, що громадянин України числиться, як особа, яка причетна до сепаратизму. Наразі його передали співробітникам міліції.

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами протягом доби було затримано 53 транспортних засобів з вантажами продуктів харчування та соняшникового насіння. Автомобілі перевозили вантажі без належних документів та намагались об’їхати контрольні пости, що були на їх шляху. По даним випадкам поінформовано працівників фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248082915&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества