Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

9.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Обстановка на українсько-російській ділянці кордону залишається складною. Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками.

За минулу добу почастішали обстріли позицій українських військових та використання терористами літальних апаратів. Так, минулої доби був виявлений ще один безпілотник на напрямку Новоазовськ – Маріуполь. А учора після обіду прикордонники відділів «Чонгар», «Благовіщенка» Бердянського загону і «Червоний Чабан» Херсонського загону виявили 4 вертольоти, які рухалися вздовж адміністративної межі над територією АР Крим.

Також учора при в’їзді з території тимчасово підконтрольної бандформуванням, у контрольному пункті «Костянтинівка» в маршрутному таксі «Донецьк - Вугледар» затримано громадянина України. У нього прикордонники виявили посвідчення «Всевеликого війська Донського». Громадянина було передано співробітникам СБУ.

А в контрольному пункті «Миколаївка», що також на Донеччині, учора ввечері прикордонний наряд, в рейсовому автобусі «Горлівка – Артемівськ», виявив ще одного нашого співвітчизника, який під час бесіди повідомив, що воював на стороні бандформувань «ДНР» та був поранений. Для з’ясування обставин громадянина передано співробітникам МВС.

Прикордонники також продовжують заходи з посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів, в тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду-виїзду у зоні АТО.

Так, у пункті контролю «Курахове», у зв’язку з невідповідністю супровідних документів, було не пропущено 5 вантажних автомобілів з понад 155 тоннами вугілля. Про дане правопорушення повідомлено співробітників СБУ.

У пункті контролю «Миколаївка» прикордонний наряд виявив у мікроавтобусі, яким українець їхав із м. Краматорська до м. Єнакієве, понад 17,5 тисяч пачок сигарет. У чоловіка були відсутні товаросупровідні документи та ліцензія на право здійснення торгівлі тютюновими виробами, сума оцінки яких склала майже 200 тисяч гривень. Вантаж передано до податкової.

Ще в одному пункті контролю поблизу м. Маріуполь було не пропущено автомобіль «Газель» української реєстрації. Водій, громадянин України, віз без належних документів 520 кг свіжої риби. Автомобіль повернуто в зворотному напрямку.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247862312&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества