Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

7.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Протягом доби обстрілів та нападів на підрозділи Державної прикордонної служби України з боку терористів не було.

На виконання завдань, визначених Президентом та Урядом України, у зоні АТО підрозділами Держприкордонслужби, в межах компетенції, проводяться заходи щодо протидії протиправній діяльності, виявлення зброї, засобів терору і диверсій.

Так, учора ввечері при в’їзді з території тимчасово підконтрольної незаконним збройним формуванням співробітниками Держприкордонслужби у пункті контролю «Георгіївка» (Донецька обл.) затримано громадянина Австралії, можливо причетного до участі в бандформуваннях «ДНР». Інформація про даного громадянина надійшла від правоохоронних органів. Під час перевірки його особистих речей виявлено 10 боєприпасів калібру 7,62, бронежилет, 2 ножі, перепустка й посвідчення акредитації журналіста в «ДНР». Після складання відповідних процесуальних документів даного громадянина передано співробітникам СБУ.

Протягом доби через контрольний пункт «Артемівськ» для надання допомоги жителям Донецької області пропущено 1 гуманітарний вантаж України (2,5 т продуктів харчування). Вантаж надійшов від благодійної спілки «Сєвєродонецька спілка допомоги».

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247860068&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества