Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

06.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Підрозділи Держприкордонслужби здійснюють охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Нападів та обстрілів прикордонних підрозділів з боку терористів протягом доби не було. Також не зафіксовано використання безпілотних літальних апаратів.

Вчора неподалік н.п. Курахове (Донецька область) спільними діями співробітників СБУ та Держприкордонслужби було затримано злочинну групу осіб, які можливо причетні до кримінального правопорушення. У ході обшуку в них виявлено пістолет з глушником, 2 магазина та 15 набоїв до нього, а також 2 гранати. Наразі співробітниками СБУ проводяться подальші слідчі дії.

Співробітники Держприкордонслужби продовжують заходи з посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів, в тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду-виїзду у зоні АТО.

Так, на напрямку «Донецьк – Маріуполь» прикордонним нарядом поблизу н.п. Новотроїцьке виявлено та затримано вантажний автомобіль «Вольво» з подвійним пакетом документів на вантаж. Транспортний засіб перевозив 34 тонни соняшникового насіння.

Також вчора через контрольний пункт «Артемівськ» прослідував вантажний автомобіль з гуманітарним вантажем від Маріупольської спілки молоді. Транспортний засіб доправляв дітям в м. Горлівка 1,2 тонни продуктів харчування та теплих дитячих речей.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247858887&cat_id=244276429

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества