Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
05.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною.

Учора терористи здійснили 2 обстріли блокпостів, на яких несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. По блокпосту «Золоте» вони відкрили вогонь з АГС та стрілецької зброї. Українські військові здійснили вогонь у відповідь та змусили ворога відступити. Блокпост «Майорське» бойовики обстрілювали з мінометів. Міни розірвалися поблизу позицій військових.

Незаконні збройні формування продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби було зафіксовано політ 5 БПЛА в районі н. п. Ялта, Маріуполь, Курахове. 

Вздовж лінії розмежування прикордонними нарядами у взаємодії з іншими правоохоронними органами було затримано 15 транспортних  засобів з продуктами харчування, алкогольними виробами, сільгосппродукцією тощо. На вантажі, вартість яких сягає майже 2,4 мільйони гривень, не було належних документів. Крім того автомобілі намагались об’їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Стосовно даних випадків поінформовано працівників фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248136503&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества