Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
5.03.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Співробітники Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО і бойовиками. Протягом доби обстрілів та нападів на прикордонні підрозділи з боку незаконних збройних формувань не було.

На Луганщині прикордонники затримали громадянина України, який, можливо, причетний до діяльності НЗФ. Його зупинили на напрямку російського населеного пункту Чертково та українського Мілове. 27-річний чоловік при собі мав карти східних областей з нанесеними відмітками. Про затриманого повідомлено правоохоронні органи. Наразі для з’ясування всіх обставин його передали співробітникам міліції.

Ще одного українця затримали прикордонники в пункті пропуску «Чугунівка», що на Харківщині. Стосовно нього вже була попередня інформація про можливу причетність до бандформувань. Також були знайдені відповідні фото в мережі інтернет. Крім того, у ході перевірки чоловік висловлювався на підтримку так званих, «ДНР» та «ЛНР». Ще з'ясувалося, що він працював в новоствореному підрозділі військової автоінспекції «Великого війська Донського» так званої ЛНР. Затриманого передали співробітникам СБУ.

У рамках проведення заходів з посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів, в тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду-виїзду у зоні АТО, прикордонники в районі Маріуполя під час огляду вантажного автомобіля «IVEKO» виявили відсутність дозвільних документів на 1 тонну продуктів харчування. Зокрема перевозили чай та каву. Транспортний засіб та вантаж передано у фіскальну службу.

У районі н.п. Курахове прикордонними нарядами було зупинено 5 автомобілів з вантажем 42,7 тонн картоплі, 1500 кг бакалійних виробів та 900 кг сала. Вони рухались до тимчасово  неконтрольованої території в об’їзд визначених транспортних коридорів.

Також прикордонним нарядом спільно з співробітниками СБУ поблизу н.п. Красногорівка (Донецька обл.) затримано 4 вантажні автомобілі. Транспортні засоби перевозили 60 тонн продуктів харчування.

Крім того, неподалік н.п. Миколаївка було виявлено вантажний автомобіль «DAF», з якого здійснювалось перевантаження ящиків з товарами у малогабаритні автомобіля. Ними планувалось доставляти вантаж на тимчасово неконтрольовану територію, оскільки у власника товару не було відповідних дозволів на переміщення вантажу.

Через пункт пропуску «Краковець» (Львівська обл.) в Україну прослідувало 5 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем, а саме: будівельні матеріали, гігієнічні засоби, кухонний інвентар, постіль, одяг, перев’язувальні матеріали, фіксуюче медичне обладнання для переломів. Вантаж загальною вагою більше 110 тонн направлено з Чехії від організації «People in Need» у місто Слов’янськ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247991147&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества