Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
30.05.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

 

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою.

Учора терористи здійснили обстріл з АГС-17  блокпосту «Золоте»,  на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Українські військові відкривали вогонь у відповідь. Ніхто з українських військовослужбовців не постраждав.

 У контрольному  пункті в'їзду/виїзду «Георгіївка»  у 11 громадян України прикордонники виявили підроблені перепустки. Затриманих жителів Донецької та Запорізької областей передали співробітникам МВС.

Прикордонний наряд спільно з співробітниками митниці у контрольному пункті «Бугас» виявили у багажнику легкового автомобіля, який прямував з підконтрольної бойовикам території, пакунки з документами. Під час детальної перевірки з’ясувалося, що громадянин України віз 1 тисячу бланків заяв для отримання пенсії в ДНР. Даного громадянина передано співробітникам СБУ в Донецькій області.

Крім того у контрольному пункті «Бугас» прикордонно-митна оглядова група виявила ще в одному автомобілі тисячу пачок сигарет. Наш співвітчизник, який їхав у Донецьк, приховав товар під обшивкою та за заднім сидінням легкового автомобіля «ВАЗ». Виявлені сигарети вилучені представниками  митниці.

 Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього було затримано 9 транспортних засобів, які перевозили майже 8,5 тонн продуктів харчування, сигарети та побутову хімію. Належних документів на вантаж не було. Дані транспортні засоби передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248201888&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества