Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО

30.01.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Протягом доби обстрілів та нападів на підрозділи Державної прикордонної служби України з боку терористів не було.

Прикордонники здійснюють охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною.

У межах компетенції продовжуються заходи з посилення контролю за переміщенням товарів та вантажів, у тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в’їзду-виїзду у зоні АТО.

У контрольному пункті «Бугас» (дорожній напрямок «Донецьк – Маріуполь») о 18.30 затримано вантажівку «КамАЗ» з причепом. Нею громадянин України перевозив 37 тонн соняшникового насіння. У зв’язку з можливою підробкою документів на місце були викликані представники фіскальної служби.

Також учора прикордонники Бердянського загону в контрольному пункті «Чонгар» затримали громадянина України, який, можливо, причетний до діяльності бандформувань. Чоловік намагався виїхати на тимчасово окуповану територію АР Крим, проте інформація про нього вже була отримана охоронцями кордону. За попередніми даними затриманий виконував роль коректувальника вогню артилерії так званих «ДНР» та «ЛНР». Тепер чоловіку доведеться давати пояснення співробітникам СБУ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247913742&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества