Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Ситуация на украино-российской границе

 

Щодо обстановки на українсько-російському кордоні та в зоні проведення АТО
3.03.2015
Прес-служба Державної прикордонної служби України

Співробітники Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО і бойовиками. Протягом доби обстрілів та нападів на прикордонні підрозділи з боку незаконних збройних формувань не було.

Учора в контрольних пунктах в'їзду-виїзду виявили двох громадян, які причетні до діяльності незаконних збройних формувань. Одного з них – активіста терористичної організації «ЛНР», затримали в контрольному пункті «Лисичанськ». Чоловіка прикордонний наряд виявив в рейсовому автобусі. Іншого прикордонники виявили в районі н. п. Селідове. Затриманих передали правоохоронним органам.

На Закарпатті в Україну не пропустили громадянина Хорватії з предметами військового екіпірування. Він прямував до України поїздом через пункт пропуску «Чоп». Під час додаткової перевірки у чоловіка виявили військову амуніцію, а саме: 2 камуфляжі, берці, балаклаву, підсумок для гранат, кобуру для пістолета. Даному громадянину відмовили у пропуску на територію України.

У рамках заходів з посилення контролю за переміщенням товарів і вантажів у зоні проведення АТО, вчора у Волноваському районі у результаті спільних дій прикордонників та співробітників СБУ затримано 11 транспортних засобів, які перевозили на тимчасово неконтрольовану територію м’ясо та м’ясну продукцію. Загалом автівки везли майже 145 тонн м’ясопродуктів без відповідних документів на вантаж. Крім того, вчора в районі н. п. Мар’їнка прикордонники затримали 4 вантажівки, які перевозили вугілля без належних документів. Наразі з’ясовуються всі обставини правопорушень.

На адмінмежі з АР Крим під час перевірки двох вантажівок в контрольному пункті «Чаплинка» виявили підроблені товаро-супровідні документи на вантаж овочів. Зокрема, «КамАЗом» наш співвітчизник перевозив 22 тонни цибулі, ще один українець «ДАФом» віз 25 тонн картоплі. Вантажі прямували в Крим. Наразі документи на вантаж перевіряються.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247984999&cat_id=244277212

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества